Si želite za kosilo poskusiti nekaj novega, kar še niste pripravili? Predlagamo, da pripravite rižoto s tuno in čičeriko – ta slastna jed bo navdušila vse člane družine. Ne pozabite postaviti na mizo tudi velike sklede solate.
Sestavine
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 4 stroki česna
- 1 korenček
- 1 palčka zelene
- Pločevinka čičerike
- 2 skodelici zelenjavne juhe
- 1 skodelica dolgozrnatega riža
- 2 pločevinki tune v oljčnem olju
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
- ščepec morske soli
- črni poper
Postopek
- Čebulo na drobno nasekljajte, česen na drobno nasekljajte, korenček (olupljen) na drobno nasekljajte, zeleno na tanko narežite.
- Veliko ponev segrejte na srednjem ognju in dodajte oljčno olje.
- Po nekaj minutah dodajte sesekljano zelenjavo, premešajte z oljčnim oljem, ko je zelenjava rahlo prepražena, približno 4 minute, začinite z morsko soljo in črnim poprom, premešajte, nato dodajte konzervirano čičeriko (odcejeno in splaknjeno) in zelenjavno juho, segrejte na močan ogenj in premešajte.
- Medtem dajte riž v fino cedilo in ga spirajte pod hladno vodo, dokler voda spodaj ne postane bistra, približno 1 minuto.
- Ko juha zavre, dodajte riž, premešajte, da se vse dobro porazdeli, nato ponev pokrijte in znižajte na nizek do srednji ogenj, kuhajte 15 minut ali dokler se vsa juha ne absorbira, nato odstranite z ognja in pustite stati s pokrovom.
- Medtem odcedite pločevinke tune v fino cedilo s skledo pod njo, tuno nežno natrgajte.
- Po nekaj minutah s ponve odstranimo pokrov, dodamo odcejeno tuno in sesekljan peteršilj.
Zadnji prispevki
- Sladica brez moke in sladkorja, a vseeno bodo vsi navdušeni
- Kruh diši božansko, a telo ima drugačno mnenje – prepoznajte opozorila
- Pripravite ta priljubljen jesenski napitek sami doma, zelo je enostavno
- Kako shraniti kostanj, da ga boste lahko uživali vse do zime
- Recept za veganski ričet, ki bo všeč tudi ljubiteljem mesa
- Najlažji način, kako izrezljati bučo za noč čarovnic – korak za korakom