Bučk je v izobilju, zato moramo biti že kar izvirni, da jih lahko porabimo. Nekaj idej smo za vas našteli v članku Kako porabiti bučke, eno posebno pa vam predstavljamo danes. Tokrat so združene skupaj z gorgonzolo v kremasti rižoti.
Sestavine
- 100 g čebule
- 1 strok česna
- Pol šopka peteršilja
- 300 g bučk
- Olivno olje
- 300 g riža (ARBORIO)
- Približno 1 liter piščančje juhe
- Sol in črni poper
- 30 g masla
- 60 gramov gorgonzole
Postopek
- Čebulo drobno sesekljamo.
- Sesekljamo česen.
- Sesekljamo peteršilj.
- Bučke, ki naj bodo manjše, narežemo na kolobarje.
- V ponev vlijemo olje in dodamo čebulo. Pražimo približno 5 minut.
- Dodamo še bučke in česen ter pražimo še 3 minute.
- Dodamo riž in zmanjšamo ogenj.
- Rižu prilivamo juho, solimo in popramo.
- Ko tekočina izhlapi, prilijemo še eno zajemalko juhe.
- To počnemo dokler riž ni kuhan.
- Ko je riž kuhan, dodamo maslo in gorgonzolo in dobro premešamo.
- Pustimo, da se okusi prepojijo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira