Če imate radi tuno, potem so ti tunini polpeti nekaj najboljšega, kar boste jedli. Pripravite jih za kosilo, namesto mesa, za večerjo ali kot prigrizek, ko imate goste. So enostavni za pripravo in hitro pečeni.
Sestavine
- 320 gramov tune
- Peteršilj
- Zeleni del mlade čebule
- Čebula
- 1 jajce
- 2 čajni žlički gorčice
- 1 čajna žlička sladke rdeče paprike v prahu
- Sol in črni poper
- 80 gramov krušnih drobtin
- Olivno olje
Postopek
- V skledo damo odcejeno tuno in jo razdrobimo z vilico.
- Dodamo 2 žlici sesekljanega peteršilja.
- Dodamo 2 žlici sesekljane zeleno čebulo.
- Dodamo 1 žlico naribane čebule.
- Razžvrkljamo jajce in dodamo zraven.
- Dodamo še gorčico.
- Začinimo in posujemo z drobtinami in premešamo.
- Iz mase oblikujemo polpetke, ki jih pečemo na olivnem olju z vsake strani približno 3 minute.
Video recept
- Recept: polpeti iz mletega mesa, ki so božanskega okusa
- Recept: Hitro pripravljeni polpetki, odlični za večerjo ali zajtrk
- Recept: Bučkini polpeti
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira