Testenine z mletim mesom v kremasti gobovi omaki so popolna izbira za okusno kosilo. Ta jed je pripravljena hitro in ima bogat okus, ki pričara občutek zadovoljstva.

Sestavine

  • 250 g svežih gob (šampinjoni ali po izbiri)
  • 200 g testenin (makaroni ali po želji)
  • 1 čebula
  • 300 g mletega mesa (mešano ali po izbiri)
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 50 g naribanega sira (najbolje kačkavalj ali podoben poltrdi sir)
  • 2 čajni žlički suhe začimbne mešanice
  • Mleti črni poper (po okusu)
  • Svež peteršilj (po želji)

Postopek

  1. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Gobe očistimo in narežemo na tanke rezine.
  2. V večji ponvi segrejemo malo olja in na njem najprej prepražimo čebulo, da postekleni.
  3. Dodamo narezane gobe in skupaj pražimo nekaj minut, da spustijo vodo in se rahlo zapečejo.
  4. K gobam dodamo mleto meso. Dobro premešamo in pražimo toliko časa, da se meso lepo zapeče in spremeni barvo.
  5. V ponev prilijemo smetano za kuhanje, dodamo suhe začimbe in poper po okusu. Omako pustimo rahlo vreti na nizkem ognju približno 10 minut, da se okusi povežejo.
  6. Medtem v slani vodi skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Ko so kuhane, jih odcedimo.
  7. Odcejene testenine dodamo v ponev z omako. Dobro premešamo, da se vse sestavine enakomerno povežejo.
  8. Primešamo nariban sir in po želji še malo sesekljanega svežega peteršilja.
  9. Mešamo, dokler se sir ne stopi in se jed rahlo zgosti.

Video recept

 

Pripravite lahko tudi klasično bolognese omako, za katero imamo odličen recept.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVelike sobne rastline, ki ustvarjajo prijetno vzdušje v domu
Naslednji članekTo jed si lahko pripravite za zajtrk in dobili boste energije za cel dan