Ti mehki čokoladni mafini z barvito glazuro so kot nalašč za praznično mizo. Ustvarite prikupna božična drevesca in Božičkove kape, ki bodo navdušile tako otroke kot odrasle.

Sestavine

Za mafine:

  • 120 g navadnega jogurta
  • 120 ml mleka
  • 200 ml rastlinskega olja
  • 55 g beljakov (približno 2 jajca)
  • 20 g limoninega soka
  • 10 ml kisa
  • 280 g večnamenske moke
  • 40 g  kakava v prahu
  • 5 g sode bikarbone
  • 150 g sladkorja

Za glazuro:

  • 350 g kremnega sira
  • 250 g sveže smetane
  • 80 g sladkorja v prahu
  • Rdeča in zelena jedilna barva
  • Posipi za dekoracijo

Postopek

  1. V večji skledi zmešajte tekoče sestavine: jogurt, mleko, rastlinsko olje, beljake, limonin sok in kis. Mešanico pustite stati nekaj minut.
  2. V drugi skledi združite suhe sestavine: moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sladkor.
  3. Tekočo mešanico počasi vlijte k suhim sestavinam in nežno premešajte z ročno metlico, da se sestavine povežejo.
  4. Testo enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen s papirnatimi modelčki.
  5. Mafine pecite v predhodno segreti pečici pri 180 °C približno 20 minut. Ko so pečeni, jih pustite, da se popolnoma ohladijo.
  6. V veliki skledi združite kremni sir, svežo smetano in sladkor v prahu. Stepajte, dokler ne dobite gladke in kremaste teksture.
  7. Glazuro razdelite na tri dele: Prvi del obarvajte z rdečo jedilno barvo. Drugi del obarvajte z zeleno jedilno barvo. Tretji del pustite belo za detajle (cofke in snežinke).
  1. Napolnite dve dresirni vrečki z zvezdno konico – eno z zeleno glazuro in drugo z rdečo.
  2. Na polovico mafinov ustvarite božična drevesca z zeleno glazuro. Okrasite jih s posipi, ki bodo predstavljali okraske.
  3. Na drugo polovico mafinov oblikujte Božičkove kape z rdečo glazuro.
  4. Belo glazuro uporabite za detajle: z njo dodajte pompone na vrh kap in naredite snežinke ali obrobe na drevescih.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Več kot 10 idej za božično sladico, s katero boste navdušili goste


Zadnji prispevki

Prejšnji članekEdini recept za tatarski biftek, ki ga boste potrebovali
Naslednji članekČar prazničnih lučk in kuhančka: Najlepši kraji v Sloveniji za obisk v decembru