Iz bučk lahko pripravimo mnogo okusni jedi, ena izmed njih je tudi pita s sirom, ki je lahko odlična priloga, ali pa kar glavna jed.
Sestavine
- 1 kg bučk
- 1 čajna žlička soli
- 4 jajca
- 150 g grškega jogurta
- 70 ml oljčnega olja
- 10 g pecilnega praška
- 200-230 g moke
- 6 zelenih čebulic (mlada čebula)
- šopek peteršilja
- malo kopra
- 5 listov mete
- 300 g sira feta
- poper
Postopek
- Bučke naribamo na drobno.
- Dodamo jim sol in premešamo.
- Pustimo stati 10 minut.
- V tem času narežemo mlado čebulo, peteršilj, koper, meto.
- Sedaj so bučke spustile vodo, zato jih precedimo čez čisto krpo. Dobro stisnemo, da odteče vsa odvečna voda.
- Jajca razbijemo v skledo in razžvrlkljamo.
- Dodamo jogurt in nadaljujemo z mešanjem, vmes prilijemo še olje, dodamo poper, moko in pecilni.
- Vse dobro premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
- Sedaj v zmes vmešamo še bučke in vso zelenje, ki smo ga prej nasekljali.
- Dobro premešamo, da pride konsistentna zmes.
- Na koncu nadrobimo še feta sir in znova premešamo.
- Prestavimo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo na 180 stopinj približno 50 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira