Iz bučk lahko pripravimo mnogo okusni jedi, ena izmed njih je tudi pita s sirom, ki je lahko odlična priloga, ali pa kar glavna jed.

Sestavine

  • 1 kg bučk
  • 1 čajna žlička soli
  • 4 jajca
  • 150 g grškega jogurta
  • 70 ml oljčnega olja
  • 10 g pecilnega praška
  • 200-230 g moke
  • 6 zelenih čebulic (mlada čebula)
  • šopek peteršilja
  • malo kopra
  • 5 listov mete
  • 300 g sira feta
  • poper

Postopek

  1. Bučke naribamo na drobno.
  2. Dodamo jim sol in premešamo.
  3. Pustimo stati 10 minut.
  4. V tem času narežemo mlado čebulo, peteršilj, koper, meto.
  5. Sedaj so bučke spustile vodo, zato jih precedimo čez čisto krpo. Dobro stisnemo, da odteče vsa odvečna voda.
  6. Jajca razbijemo v skledo in razžvrlkljamo.
  7. Dodamo jogurt in nadaljujemo z mešanjem, vmes prilijemo še olje, dodamo poper, moko in pecilni.
  8. Vse dobro premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
  9. Sedaj v zmes vmešamo še bučke in vso zelenje, ki smo ga prej nasekljali.
  10. Dobro premešamo, da pride konsistentna zmes.
  11. Na koncu nadrobimo še feta sir in znova premešamo.
  12. Prestavimo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo na 180 stopinj približno 50 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za osvežujočo limonino torto, ki prija v vročih dneh
Naslednji članekPlodovi teh rastlin vsebujejo več beljakovin kot jajca, zato jih je priporočljivo uživati vsak dan