Če ste med tistimi srečneži, ki so jim slive letos obrodile, potem morate iz njih pripraviti kakšno dobro sladico. Cmoki so ena izmed njih, ali pa kar pita, po kateri se vam bodo še dolgo cedile sline.
Sestavine
- Za testo:
- 1 jajce
- 70 g sladkorja
- 100 g margarine
- 200 g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- Za nadev:
- 500 g sliv
- 2 žlici kisle smetane
- sladkor in cimet po želji
- Za drobtine:
- 125 g masla
- 100 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 200 g moke
- 1-2 kapljici arome mandljev
Postopek
- V skledo presejemo moko, dodamo pecilni prašek in sladkor.
- Dodamo na kocke narezano margarino in eno jajce.
- Vse skupaj z rokami premešamo, da dobimo gladko testo.
- Pripravimo pekač in testo enakomerno razporedimo po njem.
- Prepikamo ga z vilico in preko njega namažemo smetano.
- Slive izkoščičimo in narežemo na četrtine.
- Postavimo jih na smetano in posujemo z mešanico cimeta in sladkorja.
- Pripravimo drobtine za povrh.
- V skledo damo moko, maslo, sladkor, vanilijev sladkor in aromo.
- Premešamo z električnim mešalnikom in posujemo po vrhu sliv.
- Pečemo na 180 stopinjah, približno 40 – 50 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira