Velika noč je že skoraj tukaj in naši pirhi so vedno iz trdo kuhanih jajc pripravljeni. Poskrbite, da jih boste pravilno skuhali, da ne boste na koncu postregli mehko kuhanih jajc poleg šunke in hrena.

Saj poznate osnove, kajne? Voda, jajca, zavremo. Toda, za pravilno skuhana jajca je potrebno malo več znanja.

Tako pravilno skuhamo trdo kuhana jajca

Kako skuhati jajca na štedilniku

V veliko kozico položite 6 velikih jajc v eni plasti in dodajte toliko hladne vode, da jih pokrijete za 1 cm. Pokrijte in na močnem ognju hitro zavrite jajca.

Kozico takoj odstavite z ognja in pustite stati 15 minut za velika jajca (18 minut za zelo velika jajca in 12 minut za srednje velika jajca). Preostala toplota v vodi skuha jajca.
Ko odsedijo, jajca sperite s hladno vodo in jih postavite v ledeno vodo, dokler se popolnoma ne ohladijo.

Lahko jih skuhate tudi v cvrtniku na vroč zrak

Da, trdo kuhana jajca lahko ocvrete na zraku!

Segrejte svoj cvrtnik na 135 °C. Položite 6 velikih jajc v eni plasti na pladenj v košari cvrtnika in jih pustite 15 minut. Odstranite jajca iz cvrtnika in jih sperite v hladni vodi. Nato jajca postavite v ledeno vodo, dokler se popolnoma ne ohladijo.

MORDA VAS ZANIMA TUDI: Tako ugotovite, ali so jajca še dovolj sveža za uživanje


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Puhasti in mehki zajčki za velikonočno navdušenje
Naslednji članekNaredi sam: Prtički zloženi v zajčja ušesa (odlično za velikonočno mizo)