Velika noč je že skoraj tukaj in naši pirhi so vedno iz trdo kuhanih jajc pripravljeni. Poskrbite, da jih boste pravilno skuhali, da ne boste na koncu postregli mehko kuhanih jajc poleg šunke in hrena.
Saj poznate osnove, kajne? Voda, jajca, zavremo. Toda, za pravilno skuhana jajca je potrebno malo več znanja.
Kako skuhati jajca na štedilniku
V veliko kozico položite 6 velikih jajc v eni plasti in dodajte toliko hladne vode, da jih pokrijete za 1 cm. Pokrijte in na močnem ognju hitro zavrite jajca.
Kozico takoj odstavite z ognja in pustite stati 15 minut za velika jajca (18 minut za zelo velika jajca in 12 minut za srednje velika jajca). Preostala toplota v vodi skuha jajca.
Ko odsedijo, jajca sperite s hladno vodo in jih postavite v ledeno vodo, dokler se popolnoma ne ohladijo.
Lahko jih skuhate tudi v cvrtniku na vroč zrak
Da, trdo kuhana jajca lahko ocvrete na zraku!
Segrejte svoj cvrtnik na 135 °C. Položite 6 velikih jajc v eni plasti na pladenj v košari cvrtnika in jih pustite 15 minut. Odstranite jajca iz cvrtnika in jih sperite v hladni vodi. Nato jajca postavite v ledeno vodo, dokler se popolnoma ne ohladijo.
MORDA VAS ZANIMA TUDI: Tako ugotovite, ali so jajca še dovolj sveža za uživanje
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Tudi najpametnejši med niso našli napake na tej slikovni uganki
- Recept za dietno skutno torto, ki ne vsebuje moke in sladkorja
- Neprijeten vonj čevljev bo izginil čez noč, dodati jim morate samo to stvar
- Optična iluzija: Samo 7 % ljudi lahko v 5 sekundah opazi rolko, skrito v garaži! Ste med njimi?
- Božanski polnjen krompir, če ga boste tako pripravili, vam ne bo žal
- Nista dovolj samo sol in voda pri kuhanju krompirja, dodati morate tudi to, da bo še bolj slasten