Včasih, ko nakupujete živila, postanete preveč navdušeni in kupite preveč vsega. Sadje in zelenjava vseskozi dozorevata in na koncu se ponavadi konča tako, da vsaj nekaj stvari zavržete.

Pravilno shranjevanje hrane vam lahko prihrani denar in prepreči hitro propadanje sadja in zelenjave. Pomembno je tudi, da upoštevate podnebje, kjer živite, saj lahko tudi to vpliva na zorenje hrane. Bolj kot je vlažno in vroče, hitreje bo sadje zorelo.

Banane

Banane shranite tako, da zgornji del zavijete z aluminijasto folijo. Tako bodo dalj časa ostale sveže.

Čebula

Čebulo zavijte v najlonske nogavice, tako da se različne sorte ne dotikajo med seboj.

Česen

Česen ima rad temne prostore z malo vlage.

Peteršilj, koriander, bazilika in beluši

Peteršilj, koriander, baziliko in beluše shranjujte tako, da jih postavite v kozarec z vodo, brez da jih prej operete.

Krompir

Shranjujte ga v temnih in hladnih prostorih.

Avokado

Če avokado še ni zrel, ga pokrijte s časopisnim papirjem in položite v papirnato vrečko.

Gobe

Gob ne smete oprati. Shranjujte jih v papirnati vrečki skupaj s peteršiljem.

PREBERITE TUDI: Prihranite pri kupovanju hrane