Za ljudi, ki so novi v peki, so torte lahko nekoliko zastrašujoče. Izdelava, sestavljanje in dekoracija so velik projekt. Poleg tega si vsi želimo lepo torto! To vzame nekaj dodatnega časa, toda z le nekaj preprostimi koraki lahko na koncu dobite osupljivo torto, ki je lepa in okusna.

4 nasveti, kako narediti najlepšo torto doma!

1. Odtehtajte testo za popolnoma enakomerne plasti

Če želite zagotoviti, da so plasti torte popolnoma enakomerne, odtehtajte testo v vsak pekač. Če želite to narediti, stehtajte posodo za mešanje, preden naredite torto, zapišite težo in nato pripravite testo. Odtehtajte skledo s testom v njej, odštejte težo sklede in to količino delite s številom plasti, ki jih želite speči, in dodajte točno to količino v vsak pekač. Če nimate digitalne kuhinjske tehtnice, lahko uporabite tudi merilno skodelico, da enakomerno razdelite testo v vsak pekač.

2. Kolač po peki ohladite

Hlajenje plasti za torto se morda sliši očitno, vendar je to eden najpomembnejših korakov. Preden biskvite vzamete iz pekačev, jih pustite, da se ohladijo. Nato jih vzemite iz pekačev in jih ohladite na rešetki, dokler se popolnoma ne ohladijo. To bo trajalo še približno 30 minut.

3. Obrežite plasti in jih sestavite na glavo

Da bi preprečili, da bi vaša torta izgledala postrani, poskrbite, da boste pred sestavljanjem obrezali vsako plast. Ugotavljamo, da uporaba nazobčanega noža za obrezovanje vrhov najbolje deluje. Oblate postavite v obratni smeri, kot so se pekli, da so bolj ravne in jih je lažje zmrzniti.  Plast, ki je najbolj ravna, je treba uporabiti kot zgornjo plast, da ustvarite ravno površino.

4 nasveti, kako narediti najlepšo torto doma!

4. Nanesite glazuro od zgoraj navzdol

Zdaj je čas za zabavni del. To je korak, kjer nanesete glazuro in naredite, da izgleda lepo. Za nanos zadnjega sloja glazure radi uporabimo majhno lopatico, da dobimo tiste lepe, popolne linije. Najbolje deluje, če vso glazuro dodamo na vrh torte, nato pa jo počasi nanesemo ob straneh torte. Trik je v tem, da delate hitro s hitrimi, dolgimi gibi. Lahko se vrnete nazaj in zmešate s končno plastjo glazure, vendar pogosto, manj ko se z njo ukvarjate, bolje je videti.

NE SPREGLEJTE: Snickers torta, ki se bo kar stopila v vaših ustih!


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Bananin kruh v mikrovalovni pečici
Naslednji članekŽivila, ki vam pomagajo pri lajšanju napihnjenosti