Ta okusna jed s cvetačo in čebulo je pripravljena v nekaj minutah! Morate preizkusiti ta poceni in preprost recept, ki ga bo oboževala celotna družina, tudi tisti, ki niso ljubitelji cvetače.
PRIPRAVITE TUDI: Vsi, ki boste brokoli in krompir pripravili na tak način, tega ne boste obžalovali
Sestavine:
- 500 gramov cvetače
- Sol, črni poper
- mlada čebula
- maslo
- 1 strok česna
- 3 jajca
- voda
Postopek
Cvetačo najprej očistite in narežite na cvetke. Postavite jo v lonec, dolijte vodo, solite in kuhajte dokler voda ne zavre. Nato odstavite z ognja. Mlado čebulo narežite na kolobarčke. V ponev dodajte maslo in prepražite čebulo, proti koncu dodajte še nariban strok česna in pražite dokler ne zadiši. Dodajte cvetačo in dobro premešajte. V skledo razbijte 3 jajca, solite in poprajte ter razžvrkljajte. Mešanico dodajte k cvetači in pecite dokler jajca niso pečena. Dober tek!
Video recept