Solata je na voljo skoraj vse leto in uživamo lahko različne sorte. Najpogosteje pri nas uporabljamo ledenko pa endivjo, ki ju lahko v neštetih variantah kombiniramo z najrazličnejšimi živili in vsakič ob kosilu dobimo okusno in osvežilno solato.
Edina slabost solate je, da zelo hitro oveni, zato jo moramo hitro porabiti. S tem preprostim trikom lahko solata dlje časa ostane sveža in ne boste je zavrgli, če boste za nekaj dni pozabili nanjo.
Trik, ki poskrbi, da solata ne ovene prehitro
Pri glavnatih solatah ohranite glavo nedotaknjeno, steblo pa odrežite. Zavijte jo v kuhinjsko krpo (ali papirnato brisačo), da vpije odvečno vlago med shranjevanjem, in postavite v predal za posodo v hladilniku. Tako naj bi ostala sveža od enega do treh tednov.
Solata v vrečkah iz trgovine z živili ne zdrži tako dolgo kot glavnata solata, vendar ji lahko s premišljenimi strategijami in malo dodatnega dela podaljšate življenje, kolikor je le mogoče. Eden od načinov je, da zelenje prenesete iz vrečke, kupljene v trgovini, v nepredušno posodo za shranjevanje in jo obložite s papirnato brisačo, da absorbira morebitno dodatno vlago.
MORDA VAS ZANIMA TUDI: Ta preprost trik ohranja jagode sveže dlje časa