Ta recept vsebuje samo najbolj zdrave in najbolj okusne sestavine in je celo veganom prijazen! Obljubimo, da boste uživali. To ni samo hiter obrok, ampak tudi hranljiva možnost za vsakogar.
Sestavine
- 3 srednje veliki sladki krompirji
- 2 stroka česna
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 400 g čičerike
- 2 veliki pesti špinače
- 1/2 rdeče čebule
- Olivno olje
- Sol in limonin sok
- Črni poper, mleta kumina in dimljena paprika po okusu
- Tahini omaka za prelivanje
Postopek
- Pečico segrejte na 200°C.
- Sladki krompir olupimo in prerežemo na pol. Vsak kos prebodemo z vilicami, da se lepo zmehča.
- Sladke krompirje pečemo v predhodno ogreti pečici 40 minut oziroma dokler niso hrustljavi in pečeni.
- V ponvi na srednje močnem ognju segrejte malo olivnega olja.
- V ponev dodamo sesekljan česen in mešamo, dokler ne zadiši.
- Češnjeve paradižnike razpolovimo in dodamo v ponev. Pustimo malo vreti, da se paradižnik zmehča.
- Rdečo čebulo drobno nasekljamo in mariniramo v soli in limoninem soku.
- V ponev dodamo čičeriko in špinačo. Nenehno mešamo, dokler špinača ne oveni in čičerika ni dobro kuhana.
- Mešanici dodamo sol, črni poper, mleto kumino in dimljeno papriko. Vse skupaj dobro premešamo.
- Pečen sladki krompir ponovno razrežemo in napolnimo z mešanico čičerike in špinače.
- Prelijte ga z marinirano rdečo čebulo za dodatno plast okusa.
- Obrok pokapljajte s slastno plastjo tahinijeve omake za kremast zaključek.