Letos je letina jabolk dobra, zato se mnogi sprašujejo, kje jih lahko še uporabijo. Poleg okusnih pit in zavitkov, jih lahko vmešate tudi v “šmorn” – debelo palačinko, ki bo navdušila vsakogar. Recept je zelo enostaven.
Sestavine
- 2 žlici masla (ali olja)
- 3 jabolka, olupljena, očiščena in narezana
- ¼ skodelice sladkorja
- ½ čajne žličke cimeta
- 3 velika jajca
- ½ skodelice mleka
- 2 žlici moke
- ¼ čajne žličke pecilnega praška
- Sladkor v prahu za posip (po želji)
Postopek
- Pečico segrejte na 200 °C.
- Zmešajte sladkor in cimet ter pripravite zmes.
- V ločeni posodi stepite jajca in mleko, dokler se dobro ne povežeta.
- Dodajte moko in pecilni prašek v jajčno zmes ter premešajte.
- V ponvi segrejte maslo, dodajte narezane jabolke in eno žlico mešanice sladkorja.
- Pražite približno 5 minut, dokler jabolka ne postanejo mehka.
- Čez jabolka prelijte pripravljeno testo in jih posujte s preostalim sladkorjem.
- Ponev postavite v pečico in pecite 18–20 minut, dokler se lepo ne napihne.
- Po peki potresite s sladkorjem v prahu po želji in postrezite.
Zadnji prispevki
- Star recept za medeno pito, ki je še vedno slastna
- Optična iluzija: Samo ljudje z visokim IQ-jem uspejo najti vse mucke na sliki
- Slana pita z zelenjavo in kajmakom, nekoliko drugačna kot ste je vajeni
- Sobe rastline, ki jih morate imeti doma, da vam izboljšajo razpoloženje
- Recept za domač jabolčni sok
- Optična iluzija: Na tej stari sliki se skriva 8 zajčkov, jih lahko najdete?