Letos je letina jabolk dobra, zato se mnogi sprašujejo, kje jih lahko še uporabijo. Poleg okusnih pit in zavitkov, jih lahko vmešate tudi v “šmorn” – debelo palačinko, ki bo navdušila vsakogar. Recept je zelo enostaven.
Sestavine
- 2 žlici masla (ali olja)
- 3 jabolka, olupljena, očiščena in narezana
- ¼ skodelice sladkorja
- ½ čajne žličke cimeta
- 3 velika jajca
- ½ skodelice mleka
- 2 žlici moke
- ¼ čajne žličke pecilnega praška
- Sladkor v prahu za posip (po želji)
Postopek
- Pečico segrejte na 200 °C.
- Zmešajte sladkor in cimet ter pripravite zmes.
- V ločeni posodi stepite jajca in mleko, dokler se dobro ne povežeta.
- Dodajte moko in pecilni prašek v jajčno zmes ter premešajte.
- V ponvi segrejte maslo, dodajte narezane jabolke in eno žlico mešanice sladkorja.
- Pražite približno 5 minut, dokler jabolka ne postanejo mehka.
- Čez jabolka prelijte pripravljeno testo in jih posujte s preostalim sladkorjem.
- Ponev postavite v pečico in pecite 18–20 minut, dokler se lepo ne napihne.
- Po peki potresite s sladkorjem v prahu po želji in postrezite.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira