Letos je letina jabolk dobra, zato se mnogi sprašujejo, kje jih lahko še uporabijo. Poleg okusnih pit in zavitkov, jih lahko vmešate tudi v “šmorn” – debelo palačinko, ki bo navdušila vsakogar. Recept je zelo enostaven.

Sestavine

  • 2 žlici masla (ali olja)
  • 3 jabolka, olupljena, očiščena in narezana
  • ¼ skodelice sladkorja
  • ½ čajne žličke cimeta
  • 3 velika jajca
  • ½ skodelice mleka
  • 2 žlici moke
  • ¼ čajne žličke pecilnega praška
  • Sladkor v prahu za posip (po želji)

Postopek

  1. Pečico segrejte na 200 °C.
  2. Zmešajte sladkor in cimet ter pripravite zmes.
  3. V ločeni posodi stepite jajca in mleko, dokler se dobro ne povežeta.
  4. Dodajte moko in pecilni prašek v jajčno zmes ter premešajte.
  5. V ponvi segrejte maslo, dodajte narezane jabolke in eno žlico mešanice sladkorja.
  6. Pražite približno 5 minut, dokler jabolka ne postanejo mehka.
  7. Čez jabolka prelijte pripravljeno testo in jih posujte s preostalim sladkorjem.
  8. Ponev postavite v pečico in pecite 18–20 minut, dokler se lepo ne napihne.
  9. Po peki potresite s sladkorjem v prahu po želji in postrezite.

Če boste jabolka uporabili v tej sladici, vam ne bo žal

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če vam na sliki uspe najti kladivo, vam čestitamo
Naslednji članekKako oprati kopalniško preprogo in kako pogosto bi jo morali