V poletnem času nam ni preveč prijetno stati pred štedilnikom in vihteti kuhalnico, še posebej, kadar je tako vroče kot v teh dneh. Danes vam predstavljamo okusen recept, ki je pripravljen v pečici in vam ne bo vzel veliko časa. Jed lahko uporabite kot omako za testenine, prilogo ali s popečenimi kruhki.
Sestavine
- 200 feta sira
- 450 g zrelih paradižnikov
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 rdeča koničasta paprika
- 1 dolga zelena čili paprika
- 1 čajna žlička posušenega origana
- čilijevi kosmiči
- ekstra deviško olivno olje
- sol in sveže mlet črni poper
Postopek
- Pečico segrejte na 220 °C.
- Zrel paradižnik narežete na debele rezine in odstavite.
- Rdečo papriko in zeleni čili narežete na rezine in odstavite.
- Rdečo čebulo narežete na tanke rezine in odstavite.
- Feta sir prerežete na pol in nato vsako polovico še enkrat na pol.
- Začnite zlagati paradižnik, papriko, čebulo in zeleni čili v namaščen pekač.
- Začinite z origanom, čilijem, soljo in sveže mletim črnim poprom. Ne uporabljajte preveč soli, saj je feta v slanici že zelo soljena.
- Dodate dobro kapljico oljčnega olja.
- Po vrhu razporedite rezine feta sira.
- Feto potresete s preostalimi paradižniki, papriko, čebulo in zelenim čilijem.
- Ponovno začinite z origanom, čilijem, nekaj soli in sveže mletim črnim poprom.
- Ponovno dodajte dobro kapljico oljčnega olja.
- Pecite 35-40 minut, dokler feta ni mehka in zelenjava mehka.
- Dodajte nekaj svežega timijana za okus in barvo ter postrezite s hrustljavim kruhom ali kot prilogo.
















































