Večina ljudi, ko vzame meso iz zamrzovalnika, ga odloži na kuhinjski pult, da se hitreje odmrzne, ne da bi razmišljali, ali je to sploh dobro.

Mesa ne smete pustiti več kot dve ali tri ure na sobni temperaturi. Na primer, ko meso en dan stoji na kuhinjski površini, lahko doseže temperaturo več kot štiri stopinje, kar povzroči ogromno razmnoževanje bakterij.

, Razlog, zakaj mesa ne bi smeli odtajati na sobni temperaturi

Poleg tega tudi odmrzovanje s toplo vodo ni dobra ideja. Površinska plast mesa se hitreje odmrzne in vstopi v proces “kuhanja” pod curkom tople vode. Zato je hladnejša voda boljši način odmrzovanja.

Še boljši način je, če meso pustite v hladilniku, da se odtali, če se vam ne mudi. V hladilniku mora stati približno 24 ur, nato pa je pripravljeno za pripravo.

MORDA VAS ZANIMA TUDI TO: 5 stvari, ki se lahko zgodijo vašemu telesu, če vsak dan jeste meso


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Zdravi ovseni piškoti s skuto (brez moke)
Naslednji članekPresenetite svoje goste na pikniku s to preprosto jedjo