Piščančji paprikaš je popolna izbira za hitro, okusno in domače kosilo. Ta tradicionalna jed združuje sočno piščančje meso, bogato omako z aromatično zelenjavo in klasične začimbe.
Sestavine
- 1 kg piščančjega mesa (brez kože)
- Sol in poper po okusu
- 300 g čebule
- 2 stroka česna
- Korenina peteršilja in zelene (po okusu)
- 2 korenja
- Sesekljani listi peteršilja
- 1 lovorjev list
- 10 g mlete sladke paprike
- Po želji nekaj paradižnika
- 20 g moke
- 0,5 l mlačne vode
- 5 g soli ali mešanice začimb
Postopek
- Piščančje meso posolite in popoprajte z obeh strani. Pustite, da počiva na sobni temperaturi 20 minut.
- Sesekljajte čebulo, česen, korenček, korenino peteršilja in zelene.
- V globoki ponvi na zmernem ognju pražite sesekljano zelenjavo približno 10 minut.
- Dvakrat jo zalijte z 200 ml vode in nadaljujte s praženjem, dokler se zelenjava ne zmehča.
- Dodajte piščančje meso in ga na obeh straneh pražite približno 5 minut. Nato vmešajte sesekljan peteršilj in lovorjev list.
- Dvakrat zalijte z 250 ml vode in dušite 2-krat po 15 minut, da se omaka zgosti in sokovi skoraj povsem reducirajo.
- Vmešajte mleto sladko papriko in jo pražite 2 minuti, da se sprostijo okusi. Po želji dodajte nasekljan paradižnik.
- Moko raztopite v 0,5 l mlačne vode, dodajte sol ali mešanico začimb in dobro premešajte.
- Mešanico dodajte v paprikaš, dobro premešajte in kuhajte še 5 minut, dokler omaka ne postane gladka in gosta.
PREBERITE TUDI: Odlični napotki, kako pripraviti pire krompir
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Domače pljukance za nadomestek testenin, odlični so
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira