Testenine so priljubljena jed pri nas. Pripravljamo jih lahko na ogromno različnih načinov, še posebej radi imamo bolonjsko omako, ali pa smetanovo omako, najhitrejša različica omake je vsekakor s tuno in še bi lahko naštevali. Danes predstavljamo recept, ki ga verjetno še niste pripravili. Pa bi ga morali, ker je slasten.

Sestavine

  • 400 g špagetov
  • 1 žlica (20 ml) oljčnega olja
  • 20 g masla
  • 4  stroki česna, narezani na tanke rezine
  • 1 cela limona, lupinica narezana na tanke rezine
  • 1/2 limone, iztisnjene
  • 125 ml smetane za kuhanje
  • 10 g peteršilja
  • Začimbe po okusu

Postopek

  • V večji lonec damo vodo, jo solimo in počakamo, da zavre.
  • Česen olupimo in ga narežemo na tanke lističe.
  • Limono postavimo pokonci in odrežemo lupinico. Limono razpolovimo.
  • Lupino nato razrežemo na zelo tanke trakce.
  • Polovico limone ožamemo in sok shranimo za kasneje.
  • Peteršilj sesekljamo.
  • V tem času je voda že zavrela, zato v njo dodamo testenine in jih kuhamo toliko časa, dokler niso kuhane al dente.
  • Na ogenj damo ponev in dodamo olje in maslo.
  • Dodamo česen in sol. Pražimo okoli 1 minuto.
  • Sedaj dodamo limonino lupino in sok. Mešamo še 1 minuto.
  • Prilijemo smetano za kuhanje ter popramo.
  • Mešamo, da se sestavine povežejo med seboj.
  • Ko so testenine kuhane, jih dodamo v ponev in premešamo.
  • Kuhamo še približno 1 minuto in dodamo sesekljani česen.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Koliko živali vidite na sliki v 7 sekundah?
Naslednji članekLetos velikonočne pirhe pobarvajte na ta način, prečudoviti so