Testenine so priljubljena jed pri nas. Pripravljamo jih lahko na ogromno različnih načinov, še posebej radi imamo bolonjsko omako, ali pa smetanovo omako, najhitrejša različica omake je vsekakor s tuno in še bi lahko naštevali. Danes predstavljamo recept, ki ga verjetno še niste pripravili. Pa bi ga morali, ker je slasten.
Sestavine
- 400 g špagetov
- 1 žlica (20 ml) oljčnega olja
- 20 g masla
- 4 stroki česna, narezani na tanke rezine
- 1 cela limona, lupinica narezana na tanke rezine
- 1/2 limone, iztisnjene
- 125 ml smetane za kuhanje
- 10 g peteršilja
- Začimbe po okusu
Postopek
- V večji lonec damo vodo, jo solimo in počakamo, da zavre.
- Česen olupimo in ga narežemo na tanke lističe.
- Limono postavimo pokonci in odrežemo lupinico. Limono razpolovimo.
- Lupino nato razrežemo na zelo tanke trakce.
- Polovico limone ožamemo in sok shranimo za kasneje.
- Peteršilj sesekljamo.
- V tem času je voda že zavrela, zato v njo dodamo testenine in jih kuhamo toliko časa, dokler niso kuhane al dente.
- Na ogenj damo ponev in dodamo olje in maslo.
- Dodamo česen in sol. Pražimo okoli 1 minuto.
- Sedaj dodamo limonino lupino in sok. Mešamo še 1 minuto.
- Prilijemo smetano za kuhanje ter popramo.
- Mešamo, da se sestavine povežejo med seboj.
- Ko so testenine kuhane, jih dodamo v ponev in premešamo.
- Kuhamo še približno 1 minuto in dodamo sesekljani česen.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah
- Recept za cheesecake s pistacijo, ne boste ga pozabili
- Ti triki bodo podaljšali rok trajanja banan in preprečili, da bi porjavele