Ta bogata in hrustljava pita, pečena v litoželezni ponvi, vas bo navdušila z mehko čokoladno notranjostjo. Postrezite jo še toplo za dodatno navdušenje.

Sestavine

  • 220 g (1 skodelica) masla, sobna temperatura
  • 200 g (1 skodelica) svetlo rjavega sladkorja, pakiranega
  • 100 g (1/2 skodelice) granuliranega sladkorja
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 2 veliki jajci + 1 rumenjak
  • 360 g (2 3/4 skodelice) večnamenske moke
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1/2 žličke soli
  • 275 g (1,5 skodelice) polsladkih ali temnih čokoladnih koščkov, razdeljeno
  • 120 g (pol skodelice) Nutelle ali čokoladnega namaza po izbiri

Postopek

  1. Pečico segrejte na 175 °C in litoželezno ponev rahlo premažite z razpršilom proti
  2. V srednje veliki skledi zmešajte moko, koruzni škrob, sodo bikarbono in sol. Odstavite.
  3. V veliki skledi zmešajte maslo in oba sladkorja z ročnim ali stoječim mešalnikom, dokler zmes ne postane rahla in puhasta (2-3 minute). Postrgajte stene posode, nato dodajte vanilijo in jajca. Počasi vmešajte suhe sestavine, dokler ne nastane gosto testo. Na koncu ročno zložite 1 1/4 skodelice čokoladnih koščkov.
  4. Polovico testa pritisnite na dno pripravljene ponve. Če se lepi na roke, jih rahlo poškropite z razpršilom proti prijemanju. Nutello enakomerno razporedite po vrhu, pri čemer pustite 1 cm roba okoli. Preostalo testo nežno sploščite z rokami in položite čez plast Nutelle, robove zatesnite. Površino potresite s preostalimi 1/4 skodelice čokoladnih koščkov.
  5. Pecite 25-30 minut za bolj lepljivo teksturo ali 30-38 minut za dobro pečeno. čice.

Video recept

@butternutbakery Currently shoveling this into my face #skilletcookie #pizookie #nutellalove ♬ Aesthetic – Tollan Kim

PRIPRAVITE TUDI: Pita s hruškami in jabolki vas bo navdušila


Zadnji prispevki

Prejšnji članekIzogibajte se uživanju tega sadja in zelenjave v zimskem času
Naslednji članekOptična iluzija: Na sliki je prstan, če imate dober vid, ga boste našli v 5 sekundah