Za pripravo jabolčnega štrudlja (ali kateregakoli drugega) je potrebno narediti vlečeno testo. Seveda ga je najlažje kupiti, a če boste sledili spodnjemu receptu, ga boste z lahkoto naredili sami doma.
Sestavine
- 1 kg gladke moke (tip 550)
- 1 žlica soli
- 0,5 l mlačne vode
- 8 žlic olja
- 1 jajce
Postopek
- V večjo posodo presejte moko, dodajte sol in premešajte.
- V mlačno vodo vmešajte olje in jajce ter postopoma dodajajte k moki.
- Testo dobro pregnetite z rokami, dokler ne postane gladko in elastično (približno 10-15 minut).
- Ko je testo gladko, ga oblikujte v hlebček, potresite z malo moke in ga zavijte v plastično vrečko.
- Pustite testo počivati nekaj ur, da se sprostijo glutenske vezi in bo lažje za raztegovanje.
- Ko je testo dovolj spočito, ga razvaljajte na pomokani površini, nato pa ga s pomočjo rok nežno raztegnite, dokler ni zelo tanko.
- Nadev po želji (npr. jabolka, skuta, meso ali zelenjava) enakomerno porazdelite po raztegnjenem testu.
- Previdno zavijte testo in ga prenesite na pekač.

















































