Za pripravo jabolčnega štrudlja (ali kateregakoli drugega) je potrebno narediti vlečeno testo. Seveda ga je najlažje kupiti, a če boste sledili spodnjemu receptu, ga boste z lahkoto naredili sami doma.

Sestavine

  • 1 kg gladke moke (tip 550)
  • 1 žlica soli
  • 0,5 l mlačne vode
  • 8 žlic olja
  • 1 jajce

Postopek

  1. V večjo posodo presejte moko, dodajte sol in premešajte.
  2. V mlačno vodo vmešajte olje in jajce ter postopoma dodajajte k moki.
  3. Testo dobro pregnetite z rokami, dokler ne postane gladko in elastično (približno 10-15 minut).
  4. Ko je testo gladko, ga oblikujte v hlebček, potresite z malo moke in ga zavijte v plastično vrečko.
  5. Pustite testo počivati nekaj ur, da se sprostijo glutenske vezi in bo lažje za raztegovanje.
  6. Ko je testo dovolj spočito, ga razvaljajte na pomokani površini, nato pa ga s pomočjo rok nežno raztegnite, dokler ni zelo tanko.
  7. Nadev po želji (npr. jabolka, skuta, meso ali zelenjava) enakomerno porazdelite po raztegnjenem testu.
  8. Previdno zavijte testo in ga prenesite na pekač.

Recept za super vlečeno testo, ki vam bo vedno uspelo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekJe za rezanje hrane bolje uporabiti leseno ali plastično desko?
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste kos pizze našli v 5 sekundah