Bogata testeninska jed, prepojena z mesno omako, obložena s tremi vrstami sira in pečena do popolne zlato rjave barve.

Sestavine

  • 450 g testenin
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 srednje velika čebula, drobno sesekljana
  • 3-4 stroki česna, strti
  • 450 g mlete klobase, govejega ali svinjskega mesa
  • 800 g paradižnikove omake
  • ½ skodelice (120 ml) vode
  • Sol in poper po okusu
  • 1 čajna žlička paprike
  • ½ čajne žličke rdečih čilijevih kosmičev (po želji)
  • 1 čajna žlička suhega origana
  • 250 g rikote
  • 225 g naribane mocarele
  • ½ skodelice naribanega parmezana

Postopek

  1. V velikem loncu zavrite vodo, dodajte 1 žlico soli in skuhajte testenine al dente (da so še rahlo čvrste). Ko so kuhane, jih odcedite in pustite ob strani.
  2. V veliki ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja, dodajte sesekljano čebulo in pražite, dokler ne postane rahlo zlata. Dodajte strt česen in kuhajte še 1-2 minuti.
  3. V ponev dodajte mleto meso in ga na močnem ognju pražite 4-5 minut, da izgubi rožnato barvo. Začinite s soljo, poprom, papriko in čilijevimi kosmiči (po želji).
  4. Prilijte paradižnikovo omako in ½ skodelice vode, dobro premešajte in pustite, da omaka nežno vre 4-5 minut. Nato ugasnite ogenj.
  5. Pečico segrejte na 180°C.
  6. V pekač velikosti 23×33 cm razporedite tanko plast mesne omake.
  7. V večji posodi zmešajte kuhane testenine z mesno omako. Polovico te mešanice prelijte v pekač.
  8. Po vrhu razporedite polovico rikote, potresite polovico mocarele in parmezana.
  9. Prekrijte s preostankom testenin in mesne omake, nato dodajte še preostalo rikoto in vse posujte s preostankom mocarele in parmezana.
  10. Pekač postavite v segreto pečico in pecite 25-30 minut, dokler se sir ne stopi in rahlo porjavi.
  11. Jed pustite 10-15 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa jo narežite in postrezite.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Zloženka s testeninami, tuno in koruzo je odlična ideja za kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo slona, konja na sliki pa vidi le 1 % ljudi
Naslednji članek5 trikov za popolno mehko in trdo kuhano jajce