Bogata testeninska jed, prepojena z mesno omako, obložena s tremi vrstami sira in pečena do popolne zlato rjave barve.
Sestavine
- 450 g testenin
- 2 žlici olivnega olja
- 1 srednje velika čebula, drobno sesekljana
- 3-4 stroki česna, strti
- 450 g mlete klobase, govejega ali svinjskega mesa
- 800 g paradižnikove omake
- ½ skodelice (120 ml) vode
- Sol in poper po okusu
- 1 čajna žlička paprike
- ½ čajne žličke rdečih čilijevih kosmičev (po želji)
- 1 čajna žlička suhega origana
- 250 g rikote
- 225 g naribane mocarele
- ½ skodelice naribanega parmezana
Postopek
- V velikem loncu zavrite vodo, dodajte 1 žlico soli in skuhajte testenine al dente (da so še rahlo čvrste). Ko so kuhane, jih odcedite in pustite ob strani.
- V veliki ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja, dodajte sesekljano čebulo in pražite, dokler ne postane rahlo zlata. Dodajte strt česen in kuhajte še 1-2 minuti.
- V ponev dodajte mleto meso in ga na močnem ognju pražite 4-5 minut, da izgubi rožnato barvo. Začinite s soljo, poprom, papriko in čilijevimi kosmiči (po želji).
- Prilijte paradižnikovo omako in ½ skodelice vode, dobro premešajte in pustite, da omaka nežno vre 4-5 minut. Nato ugasnite ogenj.
- Pečico segrejte na 180°C.
- V pekač velikosti 23×33 cm razporedite tanko plast mesne omake.
- V večji posodi zmešajte kuhane testenine z mesno omako. Polovico te mešanice prelijte v pekač.
- Po vrhu razporedite polovico rikote, potresite polovico mocarele in parmezana.
- Prekrijte s preostankom testenin in mesne omake, nato dodajte še preostalo rikoto in vse posujte s preostankom mocarele in parmezana.
- Pekač postavite v segreto pečico in pecite 25-30 minut, dokler se sir ne stopi in rahlo porjavi.
- Jed pustite 10-15 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa jo narežite in postrezite.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Zloženka s testeninami, tuno in koruzo je odlična ideja za kosilo
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
- Solata iz kislega zelja, da dobite v mrzlih dneh še malo več vitaminov
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe