Koristi cimeta
Cimet je okusna začimba, ki se že stoletja uporablja zaradi okusa in zdravilnih učinkov. Vsebuje veliko antioksidantov, ima protivnetne lastnosti in minerale, kot so mangan, železo in kalcij.
Cimet lahko pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi, pospešuje prebavo in je povezan z boljšim zdravjem srca. Študije so pokazale, da lahko cimet pomaga pri zniževanju ravni holesterola in zmanjšuje tveganje za bolezni srca. Poleg tega je bilo ugotovljeno, da cimet blaži simptome nekaterih prebavnih motenj, kot so slabost, bruhanje in driska.
Cimet lahko preprosto vključite v vsakodnevno prehrano. Za zajtrk ga lahko dodate ovsenim kosmičem ali jogurtu, z njim potresete pecivo ali ga vmešate v kavo, da dobi slasten okus. Cimet lahko zmešate tudi z medom in ga uporabite kot masko za obraz za sijočo kožo.
Poleg številnih koristi za zdravje ima cimet tudi čudovito aromo, ki lahko vaš dom napolni s toplim in prijetnim občutkom. Zakaj ga torej ne bi poskusili in ugotovili, zakaj je toliko navdušenja nad njim?
Recepti s cimetom
Cimet lahko poskusite tudi v odličnih receptih, ki si jih lahko ogledate v nadaljevanju.
Zadnji prispevki
- Last minute nasveti za veliko noč (2024)
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica