Ta enostavna čokoladna torta brez peke je odlična izbira za vse ljubitelje bogatih, kremastih in čokoladnih sladic. Kokosovo mleko ji daje svilnato teksturo, ovseni kosmiči pa poskrbijo za prijetno gostoto. Popolna je kot lahka, a zadovoljiva sladica, ki jo lahko postrežete z različnim svežim sadjem.

Sestavine

  • 170 g temne čokolade (visoke kakovosti)
  • 375 ml polnomastnega kokosovega mleka
  • 220 g hitrih ovsenih kosmičev (približno 2¾ skodelice)

Postopek

  1. Okrogel 18 cm pekač namastite z maslom ali oljem.
  2. Dno obložite s papirjem za peko in ga prav tako rahlo namastite.
  3. Temno čokolado drobno nasekljajte in jo dajte v toplotno odporno skledo.
  4. Kokosovo mleko segrejte v manjši kozici, dokler ne zavre.
  5. Vročo tekočino prelijte čez nasekljano čokolado in pustite 2 minuti, da se čokolada zmehča.
  6. Nato premešajte, da dobite gladko in svilnato zmes.
  7. V čokoladno maso dodajte ovsene kosmiče in jih dobro premešajte, da se enakomerno povežejo s čokolado.
  8. Pripravljeno maso vlijte v pripravljen pekač in jo enakomerno razporedite.
  9. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
  10. Nato postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se torta popolnoma strdi.
  11. Torto narežite na kose in postrezite s svežim sadjem po izbiri (jagode, maline, borovnice, banane).
  12. Po želji lahko dodate nariban kokos ali oreščke za dodatno teksturo.

Video recept

 

Zdrava sladica: Recept za skutno pecivo brez moke in dodanega sladkorja


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSedaj je zadnji trenutek, da še obrežete svoje vrtnice
Naslednji članekVaš račun za elektriko bo veliko nižji, če izključite te 3 naprave