Ta enostavna čokoladna torta brez peke je odlična izbira za vse ljubitelje bogatih, kremastih in čokoladnih sladic. Kokosovo mleko ji daje svilnato teksturo, ovseni kosmiči pa poskrbijo za prijetno gostoto. Popolna je kot lahka, a zadovoljiva sladica, ki jo lahko postrežete z različnim svežim sadjem.
Sestavine
- 170 g temne čokolade (visoke kakovosti)
- 375 ml polnomastnega kokosovega mleka
- 220 g hitrih ovsenih kosmičev (približno 2¾ skodelice)
Postopek
- Okrogel 18 cm pekač namastite z maslom ali oljem.
- Dno obložite s papirjem za peko in ga prav tako rahlo namastite.
- Temno čokolado drobno nasekljajte in jo dajte v toplotno odporno skledo.
- Kokosovo mleko segrejte v manjši kozici, dokler ne zavre.
- Vročo tekočino prelijte čez nasekljano čokolado in pustite 2 minuti, da se čokolada zmehča.
- Nato premešajte, da dobite gladko in svilnato zmes.
- V čokoladno maso dodajte ovsene kosmiče in jih dobro premešajte, da se enakomerno povežejo s čokolado.
- Pripravljeno maso vlijte v pripravljen pekač in jo enakomerno razporedite.
- Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
- Nato postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se torta popolnoma strdi.
- Torto narežite na kose in postrezite s svežim sadjem po izbiri (jagode, maline, borovnice, banane).
- Po želji lahko dodate nariban kokos ali oreščke za dodatno teksturo.
Video recept
Zdrava sladica: Recept za skutno pecivo brez moke in dodanega sladkorja
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira