Če imate radi sladice, ki združujejo bogat okus temne čokolade z nežno, rahlo teksturo, je ta čokoladna torta prava izbira za vas. Pripravljena iz preprostih sestavin, a z izjemnim okusom, je odlična za posebne priložnosti ali kot sladki zaključek obroka.

Sestavine

  • 4 jajca (ločite rumenjake in beljake)
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g masla
  • 150 g sladkorja (75 g + 75 g)
  • 40 g (1/3 skodelice) večnamenske moke

Postopek

  1. V kozici na nizkem ognju stopite temno čokolado in maslo, medtem ko neprestano mešate. Ko se zmes stopi, jo nekoliko ohladite.
  2. V veliki skledi stepite beljake z 75 g sladkorja, dokler ne nastanejo trdi vrhovi. Uporabite električni mešalnik za boljši rezultat.
  3. V drugi veliki skledi stepite rumenjake in preostalih 75 g sladkorja. Stepajte, dokler mešanica ne postane bledo rumena in puhasta.
  4. Ohlajeno čokoladno zmes počasi dodajajte stepenim rumenjakom in mešajte na nizki hitrosti, dokler ne postane homogena.
  5. Presejte moko in jo počasi vmešajte v čokoladno zmes, dokler ni popolnoma vmešana.
  6. V treh delih nežno vmešajte stepene beljake. Mešajte od spodaj navzgor z lopatko, da ohranite zračnost mase.
  7. Pripravljeno maso vlijte v tortni model, obložen s papirjem za peko.
  8. Torto pecite v predhodno ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSte že slišali, da nekateri dodajo 3 žlice sladkorja v pralni stroj?
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko najdete 12 skritih predmetov na sliki v 10 sekundah?