Ti hitri in enostavni zavitki iz listnatega testa, polnjeni s šunko, sirom in gobami, so kot nalašč za prigrizek, zabavo ali preprosto kot popoldanska poslastica.

Sestavine

  • 1 paket svežega listnatega testa (275 g; možno tudi zamrznjeno listnato testo)
  • 100 ml pasiranega paradižnika
  • Posušen origano
  • 150 g šunke
  • 150 g poltrdega sira (edamer)
  • 100 g narezanih gob
  • Gladka moka za podlago

Postopek

  1. Pripravite podlago tako, da jo rahlo pomokate.
  2. Sveže listnato testo vzamete iz embalaže in ga nežno razvaljate. Če uporabljate zamrznjeno listnato testo, ga najprej odtajajte in nato razvaljajte.
  3. Pasiran paradižnik enakomerno porazdelite po testu, pri čemer pazite, da ne prekrijete robov testa na daljših straneh.
  4. Posujte z malo posušenega origana.
  5. Po paradižniku enakomerno razporedite šunko, pri čemer še vedno pustite robove prazne.
  6. Čez šunko naribajte poltrdi sir, kot je edamer, ali drug poltrdi sir po vaši izbiri.
  7. Po siru razporedite na majhne koščke narezane gobe in nato vse skupaj previdno zvijte v zvitek.
  8. Zvitek postavite za 15 minut v zamrzovalnik, da se nekoliko strdi, kar bo olajšalo rezanje.
  9. Zvitek vzemite iz zamrzovalnika in ga narežite na približno 3 centimetre široke svaljke.
  10. Svaljke prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko.
  11. V skledi razbijte jajce in s čopičem premažite zunanjost vsakega zvitka.
  12. Po vrhu vsakega zvitka potresite malo posušenega origana.
  13. Zvitke pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, približno 20 minut oziroma dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo genij lahko v 15 sekundah opazi skrit dežnik na sliki
Naslednji članekTa preprost trik vam bo prihranil ure prekuhavanja kuhinjskih krp – madeži izginejo kot za šalo!