Ti hitri in enostavni zavitki iz listnatega testa, polnjeni s šunko, sirom in gobami, so kot nalašč za prigrizek, zabavo ali preprosto kot popoldanska poslastica.
Sestavine
- 1 paket svežega listnatega testa (275 g; možno tudi zamrznjeno listnato testo)
- 100 ml pasiranega paradižnika
- Posušen origano
- 150 g šunke
- 150 g poltrdega sira (edamer)
- 100 g narezanih gob
- Gladka moka za podlago
Postopek
- Pripravite podlago tako, da jo rahlo pomokate.
- Sveže listnato testo vzamete iz embalaže in ga nežno razvaljate. Če uporabljate zamrznjeno listnato testo, ga najprej odtajajte in nato razvaljajte.
- Pasiran paradižnik enakomerno porazdelite po testu, pri čemer pazite, da ne prekrijete robov testa na daljših straneh.
- Posujte z malo posušenega origana.
- Po paradižniku enakomerno razporedite šunko, pri čemer še vedno pustite robove prazne.
- Čez šunko naribajte poltrdi sir, kot je edamer, ali drug poltrdi sir po vaši izbiri.
- Po siru razporedite na majhne koščke narezane gobe in nato vse skupaj previdno zvijte v zvitek.
- Zvitek postavite za 15 minut v zamrzovalnik, da se nekoliko strdi, kar bo olajšalo rezanje.
- Zvitek vzemite iz zamrzovalnika in ga narežite na približno 3 centimetre široke svaljke.
- Svaljke prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko.
- V skledi razbijte jajce in s čopičem premažite zunanjost vsakega zvitka.
- Po vrhu vsakega zvitka potresite malo posušenega origana.
- Zvitke pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, približno 20 minut oziroma dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira