Hrustljavi kruhki, polnjeni s sirom in gobami so popolna izbira za hitro in okusno malico ali predjed. Kombinacija kremnega nadeva, sira in hrustljavega kruha bo navdušila vsakogar!
Sestavine
- 4 na pol pečeni kruhki ali rolice
- 8 majhnih gob, narezanih
- 120 g kremnega sira (1/2 skodelice)
- 3 žlice kisle smetane
- 1 strok česna, olupljen in strt
- 50 g zrelega cheddara, naribanega (1/2 skodelice)
- Ščepec sveže mletega črnega popra
Za preliv:
- 25 g zrelega cheddar sira, naribanega (1/4 skodelice)
Za postrežbo:
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
Postopek
- Pečico segrejte na 200 °C.
- Kruhke previdno izdolbite – z ostrim nožem izrežite pravokotno odprtino na vrhu in izdolbite notranjost, pri tem pazite, da ne prebodete dna.
- V skledi zmešajte gobe, kremni sir, kislo smetano, strt česen, nariban cheddar in ščepec popra.
- Kruhke postavite na pekač in jih napolnite z nadevom. Na vrh vsakega dodajte malo naribanega cheddara za preliv.
- Kruhke pecite 10 minut, dokler sir ne postane zlato rjav in kruhki hrustljavi.
- Po pečenih kruhkih potresite svež peteršilj in jih postrezite tople.
Video recept
















































