Ta bogata in okusna juha s klobaso, krompirjem in ohrovtom je popoln obrok za hladnejše dni. Kremasta osnova iz polnomastnega mleka ter začimbe dodajo pravo mero topline in okusa.
Sestavine
- 1 par kranjske klobase (narezane na kolute)
- 4 skodelice smetane in mleka
- 3 skodelice narezanega krompirja
- 2 skodelici piščančje juhe z nizko vsebnostjo natrija
- 2 skodelici polnomastnega mleka
- 1 srednja čebula, sesekljana
- ½ čajne žličke posušenega origana
- ½ čajne žličke rdeče paprike (ali več po okusu)
- ½ čajne žličke mletega črnega popra
- 2 skodelici ohrovta, narezanega na grižljaj velike kose
Postopek
- V velikem loncu za juho na srednje močnem ognju segrejte lonec in dodajte klobaso.
- Klobaso pecite približno 10 minut, dokler ne porjavi. Odcedite odvečno maščobo.
- V lonec s klobaso dodajte smetano in mleko, krompir, piščančjo juho, mleko, sesekljano čebulo, origano in rdečo papriko.
- Mešanico zavrite, nato zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte približno 30 minut, dokler se krompir ne zmehča.
- Juho začinite s črnim poprom. Vmešajte narezan ohrovt in kuhajte še 10–15 minut, dokler se ohrovt ne zmehča.
- Juho postrezite vročo in uživajte v bogatem, kremastem okusu.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira