Ko doma ostanejo zelo zrele banane, jih nikar ne zavrzite – spremenite jih v čudovit bananin kruh. To pecivo je mehko, sočno in polno okusa, orehi pa dodajo prijetno hrustljavost.

Sestavine (za 1 pekač, približno 12 kosov)

  • 3–4 zrele, zmečkane banane
  • 125 g masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 2 stepeni jajci
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1 čajna žlička cimeta (lahko več)
  • 1/2 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 170 g moke
  • 2 pesti orehov

Postopek priprave

  1. Najprej zmečkamo banane in jih prelijemo s stopljenim maslom.
  2. Nato med mešanjem dodamo jajci, rjavi sladkor in vse dišeče začimbe, ki bodo poskrbele za prijetno aromo.
  3. V ločeni posodi zmešamo moko s pecilnim praškom in ščepcem soli ter primešamo k bananini zmesi.
  4. Maso vlijemo v namaščen pekač in po vrhu posujemo z grobo narezanimi orehi, ki bodo med peko lepo zadišali.
  5. Pecivo pečemo približno 50 minut v ogreti pečici pri 180 °C, dokler ni rahlo zlato in puhasto.

Zakaj je bananin kruh odlična izbira?

Gre za hitro in enostavno pecivo, ki ne zahteva posebnih spretnosti, hkrati pa je izjemno okusno in hranljivo. Zaradi banan je kruh naravno sladek in sočen, začimbe pa ga naredijo aromatičnega in popolnega za jesenske dni. Orehi dodajo še malce hrustljavosti in zdravih maščob, zato je to pecivo popoln preplet sladkega razvajanja in domačega udobja.

Muffini z bananami, bučkami in čokoladnimi koščki


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTa vsakodnevna napaka povečuje tveganje za smrtonosnega raka trebušne slinavke
Naslednji članekOptična iluzija, ki vam bo zmešala glavo: najdete skritega psa med skalami?