Priprava ozimnice je eden najlepših delov konca vrtnarske sezone, lovska solata pa je klasična izbira v marsikateri shrambi. Ta preprost recept je prava poslastica za zimske dni in bo lepo dopolnil vaše obroke.
Sestavine
- 2 kg paradižnika
- 2 kg paprike
- 450 g korenja
- 2 žlici sladkega pimenta
- 150 ml alkoholnega kisa
- 100 g sladkorja
- 150 ml olja
- 2 stroka česna
- Pekoča paprika (po okusu)
- Peteršilj
Priprava
- Paradižnik potopimo v vročo vodo, da lažje odstranimo kožo. Olupimo ga in zmiksamo v gladko zmes.
- Korenček olupimo in narežemo na manjše kose. Nato ga na nizki temperaturi kuhamo približno 45 minut, dokler ne postane mehak.
- Papriko operemo, narežemo na trakove in dodamo h kuhanemu korenčku, ko se ta malo zmehča. Nato dodamo še zmiksan paradižnik in kuhamo še nekaj minut.
- V posodi zmešamo sladkor, sol, drobno sesekljan peteršilj, sesekljano pekočo papriko, česen in kis.
- Mešanico pristavimo na štedilnik in jo dušimo na nizkem ognju približno 20 minut.
- Segrejemo kozarce v pečici, nato vanje vlijemo še toplo mešanico zelenjave. Kozarce dobro zapremo, pokrijemo z brisačo in pustimo, da se počasi ohladijo v temnem in hladnem prostoru.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira