Priprava ozimnice je eden najlepših delov konca vrtnarske sezone, lovska solata pa je klasična izbira v marsikateri shrambi. Ta preprost recept je prava poslastica za zimske dni in bo lepo dopolnil vaše obroke.

Sestavine

  • 2 kg paradižnika
  • 2 kg paprike
  • 450 g korenja
  • 2 žlici sladkega pimenta
  • 150 ml alkoholnega kisa
  • 100 g sladkorja
  • 150 ml olja
  • 2 stroka česna
  • Pekoča paprika (po okusu)
  • Peteršilj

Priprava

  1. Paradižnik potopimo v vročo vodo, da lažje odstranimo kožo. Olupimo ga in zmiksamo v gladko zmes.
  2. Korenček olupimo in narežemo na manjše kose. Nato ga na nizki temperaturi kuhamo približno 45 minut, dokler ne postane mehak.
  3. Papriko operemo, narežemo na trakove in dodamo h kuhanemu korenčku, ko se ta malo zmehča. Nato dodamo še zmiksan paradižnik in kuhamo še nekaj minut.
  4. V posodi zmešamo sladkor, sol, drobno sesekljan peteršilj, sesekljano pekočo papriko, česen in kis.
  5. Mešanico pristavimo na štedilnik in jo dušimo na nizkem ognju približno 20 minut.
  6. Segrejemo kozarce v pečici, nato vanje vlijemo še toplo mešanico zelenjave. Kozarce dobro zapremo, pokrijemo z brisačo in pustimo, da se počasi ohladijo v temnem in hladnem prostoru.

Ozimnica: Lovska solata, za katero pravijo, da je najboljša


Zadnji prispevki

Prejšnji članek10 napak, ki se jim je treba izogibati pri načrtovanju kuhinje
Naslednji članekOptična iluzija: Če v 10 sekundah najdete ključ, imate občutek za detajle