Ta sladica združuje sočna jabolka, vanilijev puding in hrustljave petit kekse, obložena s puhasto smetano.
Sestavine
- 1,5 l vode
- 10 žlic sladkorja
- 1 kg jabolk
- 3 vanilijevi pudingi
- Petit keks (za dno pekača)
- Smetana (za premaz)
Postopek
- Jabolka operite, olupite in narežite na koščke.
- V večji lonec vlijte 1,5 litra vode in dodajte 9 žlic sladkorja ter narezana jabolka. Kuhajte 5 minut, da se jabolka zmehčajo.
- Medtem ko čakate, da jabolka zavrejo, pripravite puding: v manjši skledi zmešajte 3 vanilijeve pudinge, 1 žlico sladkorja in 100 ml vode.
- Po 5 minutah kuhanja odstranite jabolka iz vode in jih pretlačite v pire.
- V vodo, kjer so se kuhale jabolka, počasi vlijte pripravljen puding in mešajte, dokler se ne zgosti.
- Ko je puding kuhan, dodajte pretlačena jabolka in dobro premešajte.
- Na dno pekača razporedite plast petit keksov in preko njih prelijte kuhani puding z jabolki.
- Pustite, da se sladica popolnoma ohladi.
- Ko je sladica hladna, pripravite smetano po navodilih na vrečki in premažite vrh.
- Po želji okrasite z naribano čokolado ali drugimi dodatki.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira