Ob skodelici toplega čaja, kakava ali kave, se vedno priležejo dobri piškoti. Če so enostavni za pripravo in iz samo treh sestavin pa še toliko bolje.

Sestavine

  • 230 g zmehčanega masla
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 250 g večnamenske moke

Postopek

  1. V skledo dodamo zmehčano maslo.
  2. Z električnim mešalnikom ga stepamo 1-2 minuti, dokler ne postane gladko.
  3. Med stepanjem občasno postrgamo robove posode, da se vse enakomerno premeša.
  4. V maslo presejemo sladkor v prahu in nadaljujemo s stepanjem približno 5 minut, da zmes postane svetla in puhasta.
  5. Moko presejemo v mešanico masla in sladkorja – postopoma, eno skodelico naenkrat.
  6. Mešamo z nizko hitrostjo, dokler se sestavine ne povežejo v enotno testo.
  7. Delovno površino rahlo pomokamo.
  8. Testo položimo na pomokano površino in ga nežno oblikujemo v gladko kroglo.
  9. Zavijemo ga v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut, da se učvrsti.
  10. Pečico segrejemo na 160°C.
  11. Ohlajeno testo razvaljamo na približno 5 mm debelo in izrežemo piškote.
  12. Piškote prestavimo na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo 12-15 minut, dokler ne postanejo zlato obarvani.
  13. Po peki jih ohladimo in postrežemo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Piškoti za znoret: S pistacijo, brusnicami in belo čokolado


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidimo snežake, pando opazijo le izbrani
Naslednji članekNekaj idej za pustne kostume, ki bodo vsakega navdušili