Dandanes se zdi, da trendom na družbenih medijih preprosto ni mogoče ubežati. Med najnovejšimi prehranskimi trendi, ki trenutno prevladujejo na družbenih omrežjih, izstopa virusna dubajska čokolada. Za razliko od običajnih tablic mlečne čokolade gre pri tej impresivni slaščici za kombinacijo pistacijeve kreme in kataifija (vrsta nastrganega testa), vse skupaj pa je obdano z gladko čokoladno prevleko.
Čeprav je zdaj znana kot “dubajska čokolada”, je prvotni koncept te slaščice nastal v specializirani trgovini Fix Dessert Chocolatier v Združenih arabskih emiratih. Tam je ta priljubljena poslastica, ki se dnevno razproda, na voljo pod domiselnim imenom “Can’t Get Knafeh of It”.
Poskus dubajske čokolade
Priznam, sem velika ljubiteljica čokolade, vendar nerada eksperimentiram z okusi. Temna je velikokrat na sporedu, včasih tudi s kakšnim dodatnim okusom – pomaranča, malina. Tudi mlečne se ne branim, pistacije imam pa sploh rada.
Bilo je kar težko dobiti to zelo opevano sladico, vendar sem se potrudila in ker je cena precej visoka, so bila takšna tudi pričakovanja.
Izgled je popoln, diši zelo mamljivo in ko jo prelomiš, so pričakovanja res ogromna. Po prvem poskusu čokolade, bi lahko rekla, da je dobra, okusna, žametna, a sem pričakovala več – predvsem zaradi velikega ugleda, ki ga ta čokolada uživa v zadnjem času in vsekakor – cene. Je za poskusiti, morda za darilo, vsekakor je nekaj drugačnega, kot smo vajeni od čokolade pri nas v Sloveniji.
Naslednjič jo pripravim še sama doma po domačem receptu za dubajsko čokolado in se vam znova javim.
Zadnji prispevki
- Šokantno odkritje: Vsak dan v usta daste nekaj, kar ima 40.000-krat več bakterij kot straniščna deska
- Kako si pomagati pri bolečem grlu: preizkušeni nasveti iz domače lekarne
- Najbolj mehko jogurtovo pecivo, ki se kar topi v ustih
- Katere jedi so najbolj primerne za v zamrzovalnik?
- Najbolj mehki buhteljni z vanilijevim nadevom: recept, ki vedno uspe


















































