Če želite bolj zdravo živeti in se bolj zdravo prehranjevati, potem boste namesto navadnega kruha izbrali njegovo bolj zdravo različico. Pred časom smo vam predstavili recept za ovseni kruh, danes pa pripravljamo beljakovinskega, ki je brez glutena in popolnoma veganski.
Sestavine
- 300 g leče, namočite vsaj 2 uri prej ali čez noč
- 320 ml vode
- 100 g čičerikine moke
- 90 g ovsene moke (po potrebi brez glutena)
- 60 g semen po izbiri + več za vrh
- 1 žlička soli
- 1 žlička sode bikarbone
- 1,5 žlice jabolčnega kisa ali limoninega soka
Postopek
- Lečo vsaj 2 uri (ali čez noč) namočimo v veliki skledi z veliko vode, nato vodo odlijemo.
- Pečico segrejemo na 200 °C in velik pekač obložimo s pergamentnim papirjem.
- Namočeno lečo zmešamo s 320 ml sveže vode v mešalniku, dokler ne postane pire (približno 1 minuto).
- V večjo skledo dodamo pretlačeno lečo in vse preostale sestavine ter dobro premešajte z lopatko.
- Testo vlijemo v pekač, po vrhu potresemo še nekaj bučnih semen in kruh pečemo 45 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira