Ti rahlo hrustljavi piškoti z rozinami so preprosti za pripravo, a polni okusa. Kapljica žganja jim doda posebno aromo, koruzna moka pa prijetno teksturo.

Sestavine

  • 150 g gladke moke (1 ¼ skodelice)
  • 150 g koruzne moke (¾ skodelice)
  • 100 g rozin
  • 1 jajce
  • 80 g mehkega masla (⅓ skodelice)
  • 100 g sladkorja (½ skodelice)
  • 2 žlički pecilnega praška
  • Ščep soli
  • 0,3 dcl žganja
  • 2 žlici mleka

Postopek

  1. Rozine namočimo v skledo s hladno vodo in pustimo stati, medtem ko pripravljamo testo.
  2. V večji skledi z vilico zmešamo mehko maslo in sladkor, da dobimo gladko, kremasto zmes.
  3. Dodamo jajce, mleko in žganje ter znova premešamo, da dobimo enotno maso.
  4. Nato primešamo moko, koruzno moko, pecilni prašek in ščep soli.
  5. Mešamo z žlico, dokler ne nastane mehko in obvladljivo testo.
  6. Na koncu vmešamo odcejene rozine.
  7. Z žlico zajemamo testo (približno 1 žlica oz. 15 g) in oblikujemo kroglice.
  8. Kroglice polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko, pri čemer pazimo na razmik med njimi.
  9. Pečemo v ogreti pečici na 180 °C približno 15 minut, dokler piškoti ne postanejo rahlo zlato obarvani.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI:Recept za dvojno čokoladne piškote; za prave čokoholike

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaravni eliksir za vaš vrt: Domače gnojilo za bujen pridelek
Naslednji članekČiščenje kuhinjske nape: Kako odstraniti maščobo?