V teh poletnih dneh uživajmo čim bolj lahko hrano, po možnosti sadje, zelenjavo, solate ter juhe in enolončnice. Tokrat smo za vas izbrskali recept za preprosto koprivno juho, ki vas bo nasitila in napolnila z energijo.
Sestavine
- 1 velika skleda svežih kopriv
- 1 velik krompir
- 1 glavica čebule
- 1 palčka zelene
- 2 stroka česna
- 3 žlice riža
- 2 žlici kokosovega olja
- 1 liter vode
- sol in poper
Postopek
- Krompir narežemo na srednje kocke, prav tako zeleno in čebulo. Liste koprive ločite od stebla in jih dobro operite.
- V lonec nalijte vodo, dodajte krompir in riž, ki ste ju pustili v vodi celo noč. Ko zavre, dodamo čebulo in zeleno ter kuhamo približno 10 minut.
- V segreto olje dodamo drobno sesekljan česen, koprive, pokrijemo in pustimo vreti do pet minut.
- Ko se krompir in riž zmehčata, zmes iz lonca vlijemo v ponev in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Če ne zmešate vsega, ni problema, ker je morda bolje, da nekatere koščke pustite cele.
- Začinite s soljo in poprom ter postrezite. Okrasite lahko z jogurtom ali sirom.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira