Sladica za prave ljubitelje kokosa. Hitro pripravljena in brez peke.
Sestavine
Kokosova plast
- 400 g nasekljanega kokosa
- 150 g kokosove smetane
- 75 g javorjevega sirupa
- 1 ščepec soli, neobvezno
Čokoladna plast
- 260 g kapljic temne čokolade
- 100 g kokosove smetane
Po vrhu
- Zdrobljen kokos
Postopek
Združite nasekljan kokos, kokosovo smetano, javorjev sirup in ščepec soli v blenderju in mešajte, dokler zmes ne postane gladka.
Mešanico nalijte v pekač (20×20 cm), obložen s peki paprijem. Z gumijasto lopatico močno pritisnite navzdol in zmes zgladite v enakomerno plast. Zamrznite za 30 minut.
Pripravite čokoladni sloj tako, da v skledi združite temno čokolado in kokosovo smetano. Postavite v mikrovalovno pečico in segrevajte v 15-sekundnih intervalih vmes temeljito premešajte.
Na vrh plasti kokosa vlijte čokoladno zmes in jo z gumijasto lopatico razporedimo v enakomerno plast. Po vrhu potresemo nasekljan kokos. Zamrznite za 1 uro ali dokler ni čokolada strjena.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira