Ta enolončnica je popolna izbira za tiste, ki iščejo zdrav in nasiten obrok. Kombinacija belega fižola, sveže zelenjave in začimb ustvarja bogato jed, ki vas bo pogrela in nasitila.

Sestavine

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 velika čebula, sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 3 veliki korenčki, narezani
  • 3 stebla zelene, narezana
  • 6 skodelic zelenjavne juhe
  • 1 žlička suhega timijana
  • 1 žlička origana
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke črnega popra
  • 3 pločevinke (po 425 g) belega fižola, odcejenega in splaknjenega
  • 140 g mlade špinače
  • Nariban parmezan za serviranje

Postopek

  1. V veliki posodi ali loncu segrejte olivno olje na srednje visoki temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite, dokler ne postane prosojna, približno 5 minut.
  2. Dodajte sesekljan česen, narezane korenčke, zeleno, timijan, origano, sol in poper.
  3. Kuhajte še dodatni 2-3 minuti, da se zelenjava nekoliko zmehča.
  4. Nato dodajte zelenjavno juho in beli fižol. Povečajte temperaturo in zavrite, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte na zmerni temperaturi približno 15 minut, da se okusi povežejo.
  5. Vmešajte svežo špinačo in kuhajte še toliko časa, da špinača oveni, približno 2 minuti.
  6. Lonec odstavite z ognja in po želji jed posujte z naribanim parmezanom. Takoj postrezite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo so najboljše barve za dnevno sobo po feng shuiju
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko v 20 sekundah najdete kozo na sliki?