Maso za čevapčiče ali že pripravljene čevapčiče lahko kupite v trgovini, vendar ne bi bilo bolje, če bi maso pripravili kar sami in se tako izognili dvomu, kaj vse se v njej nahaja? Ne potrebujete ogromno sestavin, da bodo vaši čevapčiči okusni in slastni, le nekaj časa in predvsem volje. Preverimo, kako sami naredite najboljšo maso za čevapčiče.
NE SPREGLEJTE: Vzemi krompir in ga podrgni po žaru. Zakaj? Ko boš izvedel, boš hotel poskusiti!
Sestavine
- 500 g mletega svinjskega mesa
- 500 g govejega mletega mesa
- nasekljan pekoč feferon
- 3 žličke sladke paprike
- 3 stroki drobno nasekljanega česna
- 2 žlici različnih začimb (origano, majaron, timijan, peteršilj)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 0,5 dl mineralne ali navadne vode s ščepom sode bikarbone
Postopek
Postopek je zelo enostaven. Vse sestavine z rokami zgnetemo v maso in jo damo v hladilnik. Pred samo pripravo (naj bo to žar, pečica, ponev) jo še enkrat dobro pregnetemo in iz nje oblikujemo čevapčiče.
NE SPREGLEJTE: Pripravljate piknik? To so priloge, ki ne smejo manjkati ob žaru
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni