Zakaj bi zavrgli star kruh, če ga lahko uporabite na mnogo načinov. Eden izmed njih je tudi priprava testa za pico.
Sestavine
- 50 g (3 žlice) paradižnikove omake
- 15 ml (1 žlica) oljčnega olja
- 2 g (2 žlički) origana
- 4 kosi starega (suhega) kruha
- 180 ml (¾ skodelice) vode
- 1 jajce
- 50 g (½ skodelice) naribanega parmezana
- Mozzarella (po okusu)
Postopek
- Priprava kruha: Trdi kruh narežemo na rezine in jih položimo v globljo skledo. Prelijemo z vodo in pustimo nekaj minut, da se kruh zmehča.
- Masa: Ko je kruh mehak, dodamo jajce in nariban parmezan. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto, enotno maso.
- Oblikovanje osnove: Maso enakomerno razporedimo in rahlo potlačimo v pekač, obložen s papirjem za peko.
- Obloga: Površino premažemo s paradižnikovo omako, potresemo z origanom, obložimo z narezano mozzarello in pokapljamo z oljčnim oljem.
- Peka: Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 °C približno 20 minut, dokler se sir lepo ne zapeče in robovi postanejo zlato rjavi.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Gurmanska pica z debelim testom, ki bo zasijala na mizi
Zadnji prispevki
- Recept: Medeno-gorčična omaka, poda se k vsaki jedi
- To so ključni ukrepi v boju proti krompirjevi plesni
- Optična iluzija: Tulipane lahko opazi vsak, toda le tisti z visokim IQ bodo našli še biserno ogrlico
- Dobri sosedje: Kaj gojiti poleg česna in čebule, da bo pridelek obilen?
- Recept: Sadna torta, ki jo z lahkoto pripravite, okus pa je vrhunski
- Recept za priljubljen koktejl: MOSCOW MULE