Zakaj bi zavrgli star kruh, če ga lahko uporabite na mnogo načinov. Eden izmed njih je tudi priprava testa za pico.

Sestavine

  • 50 g (3 žlice) paradižnikove omake
  • 15 ml (1 žlica) oljčnega olja
  • 2 g (2 žlički) origana
  • 4 kosi starega (suhega) kruha
  • 180 ml (¾ skodelice) vode
  • 1 jajce
  • 50 g (½ skodelice) naribanega parmezana
  • Mozzarella (po okusu)

Postopek

  1. Priprava kruha: Trdi kruh narežemo na rezine in jih položimo v globljo skledo. Prelijemo z vodo in pustimo nekaj minut, da se kruh zmehča.
  2. Masa: Ko je kruh mehak, dodamo jajce in nariban parmezan. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto, enotno maso.
  3. Oblikovanje osnove: Maso enakomerno razporedimo in rahlo potlačimo v pekač, obložen s papirjem za peko.
  4. Obloga: Površino premažemo s paradižnikovo omako, potresemo z origanom, obložimo z narezano mozzarello in pokapljamo z oljčnim oljem.
  5. Peka: Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 °C približno 20 minut, dokler se sir lepo ne zapeče in robovi postanejo zlato rjavi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Gurmanska pica z debelim testom, ki bo zasijala na mizi


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Tulipane lahko opazi vsak, toda le tisti z visokim IQ bodo našli še biserno ogrlico
Naslednji članekTo so ključni ukrepi v boju proti krompirjevi plesni