Za pripravo te sladice boste potrebovali le nekaj minut in skoraj nič slaščičarskih veščin (saj veste temperiranje čokolade ipd.). Je hitro pripravljena in zelo okusna. Ko jo boste enkrat poskusili, smo prepričani, da bo postala ena izmed vaših najljubših sladic.
Sestavine
- 100 g masla
- 440 g kremnega sira
- 200 g temne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 200 g sladke smetane
- 4 oblati vafljev

Postopek
- V skledi zmešajte 440 g kremnega sira in 100 g masla. Mešajte do kremaste strukture z električnim mešalnikom.
- Maso razporedite v dve posodici.
- V eno posodico prilijte 100 g bele čokolade in zmešajte z električnim mešalnikom.
- V drugo posodico prilijte 100 g temne čokolade in zmešajte z električnim mešalnikom.
- 200 g smetane stepite z električnim mešalnikom, da dobite čvrsto teksturo. Polovico jo primešajte v belo čokoladno zmes, drugo polovico v temno.
- Belo maso razporedite na dva dela, prav tako temno. (glejte video)
- V trgovini kupite vafelj oblate, ki jih položite v tortni pekač premera 18 cm, če je večji, bo tortica nižja.
- Na prvi oblat namažite prvo posodico temne kreme, pokrijte z drugim oblatom in namažite belo kremo, ponavljajte v tem vrstnem redu, dokler ne zmanjka oblatov. Na vrhu mora biti bela krema, ki jo lepo zgladite. Torto postavite v hladilnik.
- Pripravite preliv. Uporabite 100 g temne čokolade, ki jo stopite in 100 g tople sladke smetane, zmešajte skupaj in prelijte čez ohlajeno torto.
- Okrasite z drobtinami vafljev.
- Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, najbolje kar čez noč.
Video recept
MORDA BOSTE ŽELELI PRIPRAVITI TUDI: Recept: Hitro pripravljena čokoladna torta brez peke
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni