Če imate radi čokolado in gozdne sadeže, je ta torta ustvarjena za vas. Čokoladna z rahlo kiselkastim okusom, da osveži.

Sestavine

Testo:

  • 200 g temne čokolade
  • 200 g masla
  • 325 g rjavega sladkorja
  • 1 vanilijev strok
  • 6 jajc
  • 100 g moke
  • 1 žlica kakava
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • Ščepec soli

Polnilo:

  • 250 ml soka granatnega jabolka
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 400 g gozdnih sadežev

Čokoladna glazura:

  • 150 g temne čokolade
  • 150 ml 30% smetane
  • 10 g kokosovega olja

Postopek

  1. Temno čokolado nalomimo v skledo in jo stopimo nad vodno kopeljo.
  2. Ko je čokolada stopljena, jo premešamo in pustimo, da se malo ohladi.
  3. Pripravimo maslo in ga damo v skledo mešalnika, dodamo sladkor, vanilijev strok in premešamo.
  4. Med mešanjem dodajamo jajca, eno za drugim.
  5. Med mešanjem dodajamo sedaj še stopljeno čokolado.
  6. Odmerimo moko in kakav ter pecilni prašek in sol ter dodamo v mešalnik. Počasi, po žlicah.
  7. Pripravljeno zmes prelijemo v pekač, ki ima premer 26 cm.
  8. Pečemo na 160 stopinjah od 40 – 50 minut.
  9. Ko je biskvit pečen, ga previdno prestavimo iz pekača na rešetko in počakamo, da se ohladi.
  10. V tem času pripravimo kremo.
  11. Sok damo v kozico, nekaj ga odlijemo in zmešamo s škrobom.
  12. Skuhamo kot puding.
  13. Ko zavre, mešamo toliko časa, da se zmes zgosti.
  14. Sedaj dodamo jagodičevje po izbiri in ga vkuhamo v kremo.
  15. Premešamo in odstavimo s štedilnika.
  16. Biskvit prerežemo na pol in na spodnjo polovico prelijemo kremo (glejte video).
  17. Na vrh damo drugo polovico in pripravimo glazuro.
  18. Čokolado stopimo na vodni pari, ji dodamo kokosovo olje in sladko smetano.
  19. Dobro premešamo, da dobimo gladek preliv.
  20. Prelijemo čez sladico in ohladimo v hladilniku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki se dobro skrivajo tri narcise, jih najdete v nekaj sekundah?
Naslednji članekČe boste na vrtu imeli to rožo, lahko pozabite na listne uši in druge škodljivce