Če imate radi čokolado in gozdne sadeže, je ta torta ustvarjena za vas. Čokoladna z rahlo kiselkastim okusom, da osveži.
Sestavine
Testo:
- 200 g temne čokolade
- 200 g masla
- 325 g rjavega sladkorja
- 1 vanilijev strok
- 6 jajc
- 100 g moke
- 1 žlica kakava
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- Ščepec soli
Polnilo:
- 250 ml soka granatnega jabolka
- 2 žlici koruznega škroba
- 400 g gozdnih sadežev
Čokoladna glazura:
- 150 g temne čokolade
- 150 ml 30% smetane
- 10 g kokosovega olja
Postopek
- Temno čokolado nalomimo v skledo in jo stopimo nad vodno kopeljo.
- Ko je čokolada stopljena, jo premešamo in pustimo, da se malo ohladi.
- Pripravimo maslo in ga damo v skledo mešalnika, dodamo sladkor, vanilijev strok in premešamo.
- Med mešanjem dodajamo jajca, eno za drugim.
- Med mešanjem dodajamo sedaj še stopljeno čokolado.
- Odmerimo moko in kakav ter pecilni prašek in sol ter dodamo v mešalnik. Počasi, po žlicah.
- Pripravljeno zmes prelijemo v pekač, ki ima premer 26 cm.
- Pečemo na 160 stopinjah od 40 – 50 minut.
- Ko je biskvit pečen, ga previdno prestavimo iz pekača na rešetko in počakamo, da se ohladi.
- V tem času pripravimo kremo.
- Sok damo v kozico, nekaj ga odlijemo in zmešamo s škrobom.
- Skuhamo kot puding.
- Ko zavre, mešamo toliko časa, da se zmes zgosti.
- Sedaj dodamo jagodičevje po izbiri in ga vkuhamo v kremo.
- Premešamo in odstavimo s štedilnika.
- Biskvit prerežemo na pol in na spodnjo polovico prelijemo kremo (glejte video).
- Na vrh damo drugo polovico in pripravimo glazuro.
- Čokolado stopimo na vodni pari, ji dodamo kokosovo olje in sladko smetano.
- Dobro premešamo, da dobimo gladek preliv.
- Prelijemo čez sladico in ohladimo v hladilniku.
















































