Dubajske slaščice so osvojile svet, najprej smo pripravljali čokolado, nato pito in sedaj je čas, da pripravimo še torto.
Sestavine
Biskvit:
- 2 jajci
- 4 žlice sladkorja v prahu
- 3 žlice moke
- 2 žlici kakava
- 1/2 žličke pecilnega praška
Sloj s pistacijo:
- 250 g kadaifa (tanke testenine)
- 50 g masla
- 100 g pistacijeve kreme
Beli sloj:
- 200 g mascarpone sira
- 250 ml sladke smetane
Čokoladni ganaš:
- 100 g temne čokolade
- 100 ml sladke smetane
Dekoracija:
- Pistacije, drobno sesekljane
- Preostala masa kadaifa
Postopek
- Jajca stepite s sladkorjem v penasto zmes.
- Dodajte moko, kakav in pecilni prašek ter z metlico premešajte, da dobite homogeno zmes.
- Prelijte maso v pekač premera 18 cm, obložen s papirjem za peko.
- Pecite v pečici na 170 °C približno 12 minut. Ohladite.
- Priprava pistacija sloja: Kadaif zdrobite na manjše kose.
Na srednji temperaturi stopite maslo, dodajte kadaif in pražite, dokler ne postane zlato rjav. Primešajte pistacijevo kremo, da dobite enotno maso. - Nanesite mešanico na ohlajen biskvit in enakomerno razporedite.
- Priprava belega sloja: Stepajte sladko smetano, da postane čvrsta, a ne pretrda.
- Primešajte mascarpone sir in mešajte, dokler ni krema homogena.
- Nanesite belo kremo čez pistacija sloj in poravnajte.
- Priprava čokoladnega ganaša: Stopite čokolado s sladko smetano na nizki temperaturi, dokler ne postane gladka. Ohladite, nato prelijte čez beli sloj.
- Dekoracija: Okrasite torto s preostalim kadaifom in drobno sesekljanimi pistacijami.
- Pustite torto v hladilniku vsaj 4 ure ali čez noč, da se okusi prepojijo.
















































