Dubajske slaščice so osvojile svet, najprej smo pripravljali čokolado, nato pito in sedaj je čas, da pripravimo še torto.

Sestavine

Biskvit:

  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 3 žlice moke
  • 2 žlici kakava
  • 1/2 žličke pecilnega praška

Sloj s pistacijo:

  • 250 g kadaifa (tanke testenine)
  • 50 g masla
  • 100 g pistacijeve kreme

Beli sloj:

  • 200 g mascarpone sira
  • 250 ml sladke smetane

Čokoladni ganaš:

  • 100 g temne čokolade
  • 100 ml sladke smetane

Dekoracija:

  • Pistacije, drobno sesekljane
  • Preostala masa kadaifa

Postopek

  1. Jajca stepite s sladkorjem v penasto zmes.
  2. Dodajte moko, kakav in pecilni prašek ter z metlico premešajte, da dobite homogeno zmes.
  3. Prelijte maso v pekač premera 18 cm, obložen s papirjem za peko.
  4. Pecite v pečici na 170 °C približno 12 minut. Ohladite.
  5. Priprava pistacija sloja: Kadaif zdrobite na manjše kose.
    Na srednji temperaturi stopite maslo, dodajte kadaif in pražite, dokler ne postane zlato rjav. Primešajte pistacijevo kremo, da dobite enotno maso.
  6. Nanesite mešanico na ohlajen biskvit in enakomerno razporedite.
  7. Priprava belega sloja: Stepajte sladko smetano, da postane čvrsta, a ne pretrda.
  8. Primešajte mascarpone sir in mešajte, dokler ni krema homogena.
  9. Nanesite belo kremo čez pistacija sloj in poravnajte.
  10. Priprava čokoladnega ganaša: Stopite čokolado s sladko smetano na nizki temperaturi, dokler ne postane gladka. Ohladite, nato prelijte čez beli sloj.
  11. Dekoracija: Okrasite torto s preostalim kadaifom in drobno sesekljanimi pistacijami.
  12. Pustite torto v hladilniku vsaj 4 ure ali čez noč, da se okusi prepojijo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Preizkusite vaš IQ – če najdete skriti obraz na sliki v 10 sekundah, je visok
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo kamelo, le najpametnejši pa najdejo tudi 2 obraza na sliki