Dnevni jedilnik na hladen dan naj vključuje tople in krepke enolončnice, ki vas bodo pogrele in pripravile na obveznosti, ki vas čakajo. Tukaj je recept za okusno kuhano jed, ki vas bo razveselila s svojo preprostostjo in bogatim okusom.
Sestavine
- Piščančje belo meso (ali temno – po želji)
- 2 krompirja
- 3 paprike
- 2 zelena paradižnika
- 2 rdeča paradižnika
- 1 jajčevec
- Koren peteršilja in listi
- Korenje
- Suhe zeliščne začimbe
- Poper
- Olje za praženje
Priprava
- Piščančje belo meso narežite na kocke in ga prepražite na vročem olju, dokler ne postane rahlo zlato.
- Dodajte na kocke narezan krompir, korenje in peteršiljevo korenino ter vse skupaj na blagi temperaturi dušite nekaj minut. Po potrebi dodajte malo vode, da se ne zapeče.
- Nato dodajte narezano papriko, paradižnika in jajčevec. Jed začinite s suhimi zelišči in poprom ter še nekaj časa dušite, da se okusi premešajo.
- Sestavine zalijte z vodo, toliko da jih prekrije, in pustite kuhati na nizki temperaturi približno pol ure, dokler zelenjava in meso nista popolnoma kuhana.
- Proti koncu kuhanja dodajte sesekljan česen in svež peteršilj, da bo jed še bolj aromatična.
- Postrezite toplo, najbolje z rezino svežega kruha.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira