Mesni polpeti so klasična in preprosta jed, ki navduši s sočnostjo mesa in mehko strukturo. Ta jed je primerna tako za kosilo kot večerjo in jo lahko pripravite v manj kot eni uri.

Sestavine

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 1 rdeča čebula
  • 1 stara žemlja ali 2 rezini starega kruha
  • 100 ml mleka
  • 1 jajce
  • 70 g krušnih drobtin
  • Svež peteršilj
  • Sol in poper po okusu
  • Olje za cvrtje

Postopek

  1. Žemljo ali kruh narežite na majhne kocke in jih prestavite v večjo posodo. Prelijte z mlekom in pustite, da se žemlja prepoji.
  2. Medtem olupite in drobno narežite rdečo čebulo ter sesekljajte peteršilj.
  3. V ponvi segrejte malo olja in na majhnem ognju na hitro popražite narezano čebulo.
  4. Odstavite in pustite, da se ohladi.
  5. Prepojeno žemljo dobro zmečkajte s prsti in jo dodajte v skledo skupaj z mletim mesom, drobtinami, jajcem, peteršiljem ter ohlajeno čebulo.
  6. Zmes začinite s soljo in poprom ter jo dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
  7. Oblikujte 12 enakih kroglic iz pripravljene zmesi in jih rahlo sploščite.
  8. V ponvi segrejte olje in mesne kroglice na srednjem ognju zlato ocvrite z obeh strani.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo lovca in pse, redki pa vidijo tudi lisico
Naslednji članekČe želite zmanjšati račun za elektriko, izklopite te naprave, ko jih ne uporabljate