Mesni polpeti so klasična in preprosta jed, ki navduši s sočnostjo mesa in mehko strukturo. Ta jed je primerna tako za kosilo kot večerjo in jo lahko pripravite v manj kot eni uri.
Sestavine
- 500 g mešanega mletega mesa
- 1 rdeča čebula
- 1 stara žemlja ali 2 rezini starega kruha
- 100 ml mleka
- 1 jajce
- 70 g krušnih drobtin
- Svež peteršilj
- Sol in poper po okusu
- Olje za cvrtje
Postopek
- Žemljo ali kruh narežite na majhne kocke in jih prestavite v večjo posodo. Prelijte z mlekom in pustite, da se žemlja prepoji.
- Medtem olupite in drobno narežite rdečo čebulo ter sesekljajte peteršilj.
- V ponvi segrejte malo olja in na majhnem ognju na hitro popražite narezano čebulo.
- Odstavite in pustite, da se ohladi.
- Prepojeno žemljo dobro zmečkajte s prsti in jo dodajte v skledo skupaj z mletim mesom, drobtinami, jajcem, peteršiljem ter ohlajeno čebulo.
- Zmes začinite s soljo in poprom ter jo dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
- Oblikujte 12 enakih kroglic iz pripravljene zmesi in jih rahlo sploščite.
- V ponvi segrejte olje in mesne kroglice na srednjem ognju zlato ocvrite z obeh strani.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira