Ti čudoviti srčkasti piškoti z roza in belim testom so odlična izbira za posebne priložnosti. So hrustljavi, lepo obarvani in polni vanilijevega okusa.
Sestavine
- 230 g masla (sobna temperatura)
- 230 g kristalnega sladkorja
- 2 jajci
- 500 g večnamenske moke
- 80 g koruznega škroba
- 4 g soli (približno 3/4 čajne žličke)
- 15 ml vanilijevega ekstrakta (1 žlica)
- 50 g roza sladkorja za posip (sanding sugar)
- Nekaj kapljic roza barvila za živila
Postopek
- V veliki posodi presejte 2 skodelici moke, 40 g koruznega škroba in približno 1/3 čajne žličke soli. Dobro premešajte.
- V stoječem mešalniku z nastavkom za mešanje zmešajte 1/2 skodelice masla in 1/2 skodelice sladkorja, dokler ne postane kremasto.
- Dodajte 1 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta in 1 jajce. Mešajte, dokler se ne poveže.
- Počasi dodajajte suhe sestavine in mešajte, dokler se testo skoraj ne poveže. Skledo postrgajte in na hitro premešajte še enkrat.
- Testo razvaljajte na debelino približno 6 mm, položite na pekač in ohladite v hladilniku.
- Priprava roza testa: Ponovite zgornje korake, a v zmes masla in sladkorja dodajte nekaj kapljic roza barvila za živila.
- Po razvaljanem testu potresite 1/4 skodelice roza sladkorja, ga nežno povaljajte, da se vtisne, pokrijte s folijo in ohladite.
- Ohlajeno testo narežite na trakove širine približno 1,25 cm.
- Trakove belega in roza testa zložite izmenično, tako da ustvarite vzorec črt. Prekrijte s folijo za živila in rahlo povaljajte, da se plasti zlepijo. Ponovno ohladite.
- S srčkastim modelčkom za piškote izrežite oblike iz sestavljenega testa.
- Piškote položite na pekač, obložen s peki papirjem, in jih ohladite še zadnjič.
- Pečico segrejte na 190 °C.
- Piškote pecite približno 12 minut, dokler niso rahlo zlati.
- Pustite, da se ohladijo, preden jih postrežete.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Piškoti iz samo treh sestavin, pa vseeno navdušijo vsakogar!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira