Ta recept za čokoladno-kostanjeve brownije je popolna izbira za jesenske dni, ko lahko v vsakem gozdu naberemo kostanj. Kombinacija bogatega okusa čokolade in kremastega kostanja ustvari čudovito sladico, ki bo navdušila vsakogar.
Sestavine
- 200 g kostanja
- 100 ml mleka
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 150 g čokolade za kuhanje
- 100 g masla
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 1 žlica kakava
Postopek
- V lonec vlijte mleko in dodajte dve žlici rjavega sladkorja.
- Nato mleku dodajte že skuhan in olupljen kostanj (ali kostanjev pire).
- Vse skupaj kuhajte na majhnem ognju približno pet minut. Nato odstranite z ognja, dodajte vanilijev sladkor in dobro premešajte, da dobite enotno zmes.
- V manjši kozici med stalnim mešanjem stopite maslo in čokolado za kuhanje.
- Ko je zmes gladka, jo pustite, da se nekoliko ohladi.
- Medtem penasto umešajte jajca in preostali sladkor.
- Kostanjevo kremo zmešajte s čokoladno mešanico in penasto umešanimi jajci.
- Dobljeno zmes vlijte v model za peko.
- Pecite približno 30 minut pri 180 °C, dokler ni rahlo zapečeno in sredica ni več tekoča.
- Po peki pustite, da se ohladi, nato pa potresite z žlico kakava.
- Za dodaten okus lahko okrasite s stepeno smetano ali posipate z mletimi orehi.