Ta recept za čokoladno-kostanjeve brownije je popolna izbira za jesenske dni, ko lahko v vsakem gozdu naberemo kostanj. Kombinacija bogatega okusa čokolade in kremastega kostanja ustvari čudovito sladico, ki bo navdušila vsakogar.

Sestavine

  • 200 g kostanja
  • 100 ml mleka
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 100 g masla
  • 3 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 žlica kakava

Postopek

  1. V lonec vlijte mleko in dodajte dve žlici rjavega sladkorja.
  2. Nato mleku dodajte že skuhan in olupljen kostanj (ali kostanjev pire).
  3. Vse skupaj kuhajte na majhnem ognju približno pet minut. Nato odstranite z ognja, dodajte vanilijev sladkor in dobro premešajte, da dobite enotno zmes.
  4. V manjši kozici med stalnim mešanjem stopite maslo in čokolado za kuhanje.
  5. Ko je zmes gladka, jo pustite, da se nekoliko ohladi.
  6. Medtem penasto umešajte jajca in preostali sladkor.
  7. Kostanjevo kremo zmešajte s čokoladno mešanico in penasto umešanimi jajci.
  8. Dobljeno zmes vlijte v model za peko.
  9. Pecite približno 30 minut pri 180 °C, dokler ni rahlo zapečeno in sredica ni več tekoča.
  10. Po peki pustite, da se ohladi, nato pa  potresite z žlico kakava.
  11. Za dodaten okus lahko okrasite s stepeno smetano ali posipate z mletimi orehi.

Recept za sočne brezglutenske brownije s kostanjem. Pripravite jih, ker so slastni


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Lahko najdete vseh 5 razlik med slikama v samo 10 sekundah?
Naslednji članekAli poznate razlog, zakaj bi morali dodati kostanj v svojo prehrano?