Testenine primavera so polne svežega okusa in pisane zelenjave in prepojene z lahko, česnovo-limonino masleno omako. To je okusen način za uživanje sezonske zelenjave.

Sestavine

  • 300 g testenin
  • 2 žlici olivnega olja
  • 100 g narezane rdeče čebule
  • 150 g rdeče paprike brez semen in narezane
  • 150 g rumene paprike brez semen in narezane
  • 150 g rumene buče, prepolovljene in narezane
  • 200 g bučke, prepolovljene in narezane
  • 100 g narezanih stebel špargljev
  • 4 stroki česna
  • 2 žlički posušenih italijanskih zelišč
  • 1 čajna žlička soli
  • pol čajne žličke mletega črnega popra
  • 200 g češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
  • 3 žlice svežega limoninega soka
  • 2 žlici masla
  • 40 g naribanega parmezana za serviranje
  • četrt skodelice sesekljanih svežih listov bazilike

Postopek

  1. Zavremo velik lonec slane vode in skuhamo testenine po navodilih na embalaži.
  2. Odcedimo testenine in prihranite pol skodelice vode za testenine.
  3. Testenine vrnemo v lonec.
  4. Medtem ko se testenine kuhajo, segrejemo olje v veliki ponvi na srednje močnem ognju.
  5. Dodamo čebulo in pražimo 2 minuti.
  6. Dodamo papriko in šparglje ter kuhamo še 2 minuti.
  7. Dodamo bučo, bučke in česen ter kuhamo, dokler se ne zmehčajo, približno 2 do 3 minute.
  8. Vmešamo italijanska zelišča, sol in poper. Odstranimo z ognja.
  9. V lonec z odcejenimi kuhanimi testeninami dodamo kuhano zelenjavo, paradižnik, prihranjeno vodo za testenine, limonin sok in maslo.
  10. Nežno mešamo, dokler se maslo ne stopi.
  11. Takoj postrežemo s parmezanom in baziliko.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko v 20 sekundah opazite diamant med biseri?
Naslednji članekNarcistični manipulator: Tako ga prepoznati in se z njim soočiti