Ti mali piščančji grižljaji so okusen hrustljav prigrizek, ki ga zlahka pripravimo. Potrebujemo zgolj nekaj osnovnih sestavin in naša predjed je hitro pripravljena.
Sestavine:
– 4 fileji piščančjih prsi brez kože in kosti
– ½ skodelice repičnega olja
– 2 žlici limetinega soka
– 2 žlici Siracha čilijeve omake
– cca. 400 gramov slanine
– skodelica rjavega sladkorja
Navodila:
1. Zmešajte repičino olje, limetin sok in Siracha omako in mešanico vlijte v plastično vrečko
2. Narežite piščanca na kocke (velike dobre 2 cm) in jih dodajte v vrečko. Ko so vsi koščki piščanca v vrečki, obrnite vrečko, da oblijete piščanca z marinado in dajte vrečko v hladilnik za približno 1 uro. Po pol ure jo obrnite na drugo stran.
3. Vzemite slanino in vsako rezino razrežite na tri dele. Slanino ovijte okoli piščanca in jo zataknite z zobotrebcem.
4. Piščanca, ovitega s slanino, pomočite v sladkor in pripravite pomaščen pekač. Če si želite, da je vaš piščanec še posebej pekoč, ga pomočite v Siracha omako, preden ga pomočite v sladkor.
5. Pecite na 180 stopinjah 30-35 min. Po tem času rahlo odprite vrata pečice in pecite tako dolgo, da se slanina hrustljavo zapeče. Koščke vsake par minut obrnite, da se ne zažgejo.
Sama sem to pekla na zgornji mrežici 9 minut, piščanca pa sem vmes obrnila trikrat. Bodite pazljivi, saj se pečice med seboj razlikujejo in se hrana kaj hitro lahko zažge.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira