Iščete toplo in hranljivo jed, ki bo ogrela telo in dušo? Ta okusna mineštra združuje bogate okuse pancete, belega fižola, in sveže zelenjave, ki bodo prijetno napolnili vaš krožnik. Idealna je za hladnejše dni, ko si zaželite nekaj domačega in nasitnega.
Sestavine
- 50 g pancete ali slanine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 2 stebli zelene
- 2 žlički zelenjavne paste
- 1 lovorjev list
- morska sol
- mleti črni poper
- 230 g belega fižola
- 400 g sesekljanega paradižnika
- 120 g manjših testenin
- nariban parmezan za serviranje
Postopek
- V segreto ponev položite narezano panceto in pražite, dokler se maščoba rahlo ne stopi.
- Dodajte oljčno olje in sesekljano čebulo. Pražite, dokler čebula ne postane mehka, nato vmešajte strt česen, na kocke narezano korenje in sesekljano zeleno.
- Kuhajte, dokler se zelenjava nekoliko zmehča, nato zalijte z 1 litrom vode. Dodajte zelenjavno pasto, lovorjev list, sol in mleti črni poper. Privedite do vretja, nato zmanjšajte ogenj.
- Dodajte odcejen in splaknjen beli fižol, sesekljan paradižnik in testenine. Kuhajte, dokler testenine niso kuhane.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira