Ta kremna juha združuje bogate okuse piščanca, sveže zelenjave, nežne špinače in mehkih krompirjevih njokov. Je preprosta za pripravo in popolna za hladne dni, ko potrebujete nekaj toplega.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 6 rezin narezane slanine
  • 1 čebula, olupljena in sesekljana
  • 2 rebri zelene, drobno sesekljani
  • 2 korenčka, olupljena in drobno sesekljana ali naribana
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • ½ čajne žličke soli
  • ¼ čajne žličke črnega popra
  • ½ čajne žličke posušenega timijana
  • ¼ čajne žličke kosmičev čilija ali rdeče paprike
  • 1 čajna žlička italijanskih začimb
  • 4 skodelice piščančje juhe
  • ½ skodelice vode
  • 2 skodelici narezanega piščanca (kuhane piščančje prsi, narezane)
  • 450 g nekuhanih krompirjevih njokov
  • 1 skodelica smetane za kuhanje
  • 2–3 skodelice sveže mlade špinače (cele ali grobo narezane)

Postopek

  1. V velikem loncu segrejte oljčno olje na srednjem do močnem ognju.
  2. Dodajte narezano slanino in jo pražite, dokler ni zlato rjava in hrustljava (5–7 minut).
  3. Po želji prihranite nekaj koščkov za okras.
  4. Odcedite odvečno maščobo, pri čemer pustite približno 2 žlici v loncu.
  5. V lonec dodajte čebulo, zeleno in korenje.
  6. Pražite zelenjavo, dokler se ne zmehča, približno 7–10 minut.
  7. Dodajte sol, poper, timijan, kosmiče čilija, italijansko začimbo in sesekljan česen.
  8. Mešajte in kuhajte 1 minuto, dokler česen ne zadiši.
  9. V lonec vlijte piščančjo juho in vodo.
  10. Povečajte ogenj in juho zavrite.
  11. Zmanjšajte ogenj in počasi kuhajte 5–10 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.
  12. V juho vmešajte njoke in narezanega piščanca.
  13. Kuhajte 4–5 minut oziroma po navodilih na embalaži njokov, dokler niso kuhani.
  14. Vmešajte smetano in svežo špinačo.
  15. Kuhajte še 2–3 minute, dokler špinača ne oveni.
  16. Po potrebi dodajte še sol ali poper.
  17. Vmešajte sveža zelišča, kot sta bazilika ali peteršilj, za dodaten okus.
  18. Juho nalijte v sklede in postrezite toplo.
  19. Po vrhu posujte prihranjeno hrustljavo slanino ali sveža sesekljana zelišča za dekoracijo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Odlična juha s piščancem in koruzo, da vas pogreje v hladnih dneh


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe najdete vseh 7 razlik v 10 sekundah ste genij
Naslednji članekOptična iluzija: Ljudje z visoko inteligenco lahko na sliki opazijo Božička, skritega v božičnem drevesu